Aktualno

Milijun kuna za umirovljenike

Milijun kuna za umirovljenike

Dubrovačko – neretvanska županija u 2012. godini isplatila je milijun kuna za umirovljenički dodatak umirovljenicima čija mjesečna mirovina ne prelazi 1500 kuna.

Nina Skurić, pročelnica upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj, ustvrdila je kako će se mirovinski dodatak isplaćivati u pošatanskim uredima na području županijskih gradova i općina zaključno s 31. prosinca. Županijski umirovljenički dodatak umirovljenici mogu preuzeti  u  svojim poštanskim uredima, prema mjestu i adresi stanovanja, a uz predočenje osobne iskaznice.

Programom je obuhvaćeno 3837 umirovljenika.

Isplata će se obavljati na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina,  Orebić, Lumbarda, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno i  Pojezerje.

Umirovljenicima s područja  Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje  iz gradskih proračunskih sredstava,  a  umirovljenicima iz općina Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka, Mljet, Lastovo, Trpanj i Zažablje, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, provodeći tako, u suradnji sa Županijom Županijski umirovljenički standard.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist