Natrag
19.4.2019 00:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Milanović ukinuo povlaštene mirovine

19.1.2012 @ 15:14 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Vlada Zorana Milanovića ispunila je obećanje. Ukinula je pravo na odlazak u prijevremenu i povlaštenu mirovinu saborskim zastupnicima.

Današnja sjednica Vlade je, naime, otvorena Prijedlogom Zakona o izmjenama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru.
– Znam da su proračunske uštede male, ali to je očito bio uglati kamenčić koji je smetao građanima, a ako tražimo od građana da nam vjeruju i uplaćuju u II stup, onda im moramo pokazati vlastitim primjerom – izjavio je premijer Milanović.

Prema riječima Miranda Mrsića, ministra rada i mirovinskog sustava, osim što se ukidaju posebni uvjeti za odlazak u mirovinu saborskih zastupnika, ustavnih sudaca i glavnog državnog revizora, ukida se i pravilo prema kojem su oni do sad imali pravo na najvišu mirovinu koja je bila viša od 17 tisuća kuna, odnosno dva puta viša od maksimalno dopuštene mirovine za sve ostale građane koja iznosi 8872 kune.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana