Natrag
26.4.2018 09:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Milanović “skida” Rohatinskog

4.6.2012 @ 19:48 Dulist Aktualno

Podijelite:

Željko Rohatinski, guverner Hrvatske narodne banke, ipak neće tražiti još jedan mandat. Jasno je to dao do znanja u govoru koji je održao na predstavljanju studije Svjetske banke „Zlatni rast: Vraćanje sjaja europskom gospodarskom modelu",

piše index.hr.

-Nadam se da će Vlada i HNB na čelu s novim guvernerom naći pravi put za Hrvatsku – kazao je Rohatinski. Novinarima je rekao da je bio spreman ostati guverner HNB-a i nakon ovog ljeta, ali odlazi zato što više ne može surađivati s Vladom. 

– Premijer Zoran Milanović prije nekoliko dana u telefonskom razgovoru mi je rekao da suradnja više nije moguća – istaknuo je neotkrivši o čemu je riječ, i dodavši  da nije problem u politici stabilnog tečaja kune.

-Pitajte Milanovića da vam objasni razloge – poručio je Rohatinski koji je potvrdio i da se ne namjerava umiroviti nakon odlaska iz HNB-a.
 
Podsjetimo, prvi šestogodišnji mandat na mjestu guvernera HNB-a Rohatinski je dobio 12. srpnja 2000. godine. U HNB je Rohatinski stigao iz Agrokora Ivice Todorića. Drugi mandat u HNB-u dobio je 7. srpnja 2006. godine. 

Rohatinskom će drugi mandat u HNB-u isteći za drugi mjesec, a budući guverner HNB-a mogao bi postati Boris Vujčić, trenutno zamjenik Rohatinskog.
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana