Hrvatska

Milanović: Referendum o ćirilici je sramota i barbarsko ponašanje

Milanović u Kuparima

Premijer Zoran Milanović poručio je da Sabor treba odlučiti o referendumskoj inicijativi o ćirilici, za koju je prikupljeno više od 700 tisuća potpisa građana, no dodao je kako on smatra da je “taj referendum sramota”, a spomenuo je u tom kontekstu i “barbarsko ponašanje”.

Upitan danas u Bruxellesu je li točno da je predsjednik Sabora Josip Leko u srijedu na sjednici Predsjedništva SDP-a pokušao potaknuti raspravu o tome što s referendumom o ćirilici, Milanović je odgovorio:

– To Sabor treba odlučiti, ja smatram da je taj referendum sramota, to su rekli i ovdje u EU, odnosno u Europskom parlamentu, kada je inicijativu Biljane Borzan potpisalo i nekoliko istaknutih zastupnika pučke stranke, konkretno iz Njemačke. To je jasna poruka njihovim prijateljima u Hrvatskoj što su europske vrijednosti, a što je barbarsko ponašanje – zaključio je Milanović, prenosi Večernji List.

Upitan da komentira vijest kako je vukovarski gradonačelnik Željko Sabo spreman priznati krivnju i sklopiti nagodbu s USKOK-om u istrazi zbog nuđenja mita za glas dvoje vukovarskih vijećnika, Zoran Milanović rekao je da o tome ne zna ništa.

– Sad sam to pročitao u novinama, zaista mi je to prvi glas. Ne mogu hipotetski govoriti, moram na kraju krajeva i razgovarati s njime, da vidim što to uopće znači – rekao je Milanović na izlasku sa summita EU u Bruxellesu, odakle se vraća u Zagreb.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist