Hrvatska

Milanović: Ova Vlada je najbolja, najstabilnija, ali i najpoštenija

Zoran Milanović

Šefovi stranaka ‘Kukuriku koalicije’ potpisali su sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izbore za Europski parlament.

Na konferenciji za medije nametnulo se pitanje funkcioniranja koalicije, koja se u dvije godine mandata na današnji dan sastala drugi put, donosi 24sata.

Šef SDP-a i premijer Zoran Milanović kazao je kako je zadovoljan rezultatima. Kaže kako su sastanci samo sredstvo za postizanje ciljeva.
– Naš glavni projekt su Vlada i Sabor i tu se odvija najveći dio suradnje. Svi su bili pozvani da sudjeluju u Vladi na najvišoj razini. Neki su to prihvatili, a neki nisu, ali ja to prihvaćam i shvaćam – kazao je Milanović.

S obzirom na to da se ranije u javnosti često spominjao sukob između Milanovića i sada bivšeg šefa IDS-a, Ivana Jakovčića, Milanović je uz smijeh kazao kako sada slave jubilej od 6 mjeseci, tijekom kojih se nisu ‘zakačili’, što ne znači da neće. Milanović je kazao kako koalicija državu vodi kroz institucije, a da se stranačke koordinacije održavaju prema potrebi.

– Prisjetimo se koalicijske Vlade Ivice Račana. Kako je to izgledalo, javnost je bila blago rečeno nezadovoljna takvim dvojnim vođenjem države. Prvo je bila Vlada, a za pet minuta sastanak koalicije – izjavio je Milanović. Ustvrdio je da se lojalnost zajedničkim programima pokazuje prvenstveno kroz Vladu i kaže da su koalicijski partneri u svakodnevnom kontaktu.

– Mislim da je ovo do sada najbolji način koji smo do sada vidjeli u koalicijskim vladama u Hrvatskoj. Ovo je najbolja, najstabilnija i najpoštenija Vlada – zaključio je Milanović.

Čelnica HNS-a, Vesna Pusić, kaže da je u životu vidjela puno koalicija u svijetu, a ustvrdila je da ova koalicija funkcionira izuzetno lagano, u komparaciji s ostalim koalicijskim vladama.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist