Natrag
22.2.2019 07:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Milanović odustao od mjesta premijera, HDZ nije pristao na MOST-ove uvjete

19.12.2015 @ 21:42 Dulist Politika

Podijelite:

Most će nastaviti razgovore sa SDP-ovom koalicijom Hrvatska raste, a Zoran Milanović rekao je kako više neće biti premijer. Čelnik Mosta Božo Petrov, koji očekuje da će Hrvatska u utorak imati mandatara, rekao je da je na uvjete Mosta pristala koalicija Hrvatska raste, a HDZ-ova Domoljubna koalicija na njih nije pristala, prenosi Slobodna Dalmacija.

Petorv je ovo potvrdio i novinarima, dok je Milanović dodao ‘kako će to biti nestranački mandatar ili netko iz MOST-a’, umjesto nejga kao premijera.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je sastanak u Mostu, na kojem se trebalo raspravljati o prijedlogu Mosta da čelnici koalicija Hrvatska raste i Domoljubna koalicija potpišu s Mostom sporazum o tripartitnoj vladi, napustio vrlo brzo objavio je kako sukladno odlukama Predsjedništva HDZ-a i svojoj savjesti ne može bianco potpisati dokument Mosta, ocijenivši ga neuređenim ugovorom o raspodjeli plijena i fotelja.

– Smatramo da je to jedan neuređeni i razbarušeni ugovor o koaliciji u kojem ne postoje nikakvi mehanizmi i ništa se ne zna. Sve se svodi na raspodjelu plijena, podjelu fotelja čak i u javnim poduzećima- kazao je Karamarko.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana