Aktualno

Milanović: A tko će platiti most?

Milanović: A tko će platiti most?

Predsjednik vlade Zoran Milanović izjavio je kako Hrvatska i Bosna i Hercegovine moraju naći načina da riješe problem međudržavne granice, a istodobno je naznačio kako bi gradnja Pelješkog mosta u konačnici ipak mogla biti rješenje za povezivanje hrvatskog juga s ostatkom zemlje.

U intervjuu za bosanskohercegovačku javnu televiziju BHT 1 Milanović je kazao kako je u cilju rješavanja problema međudržavne granice i pokrenuo postupak ratificiranja sporazuma iz 1999. godine kojega su potpisali predsjednici Franjo Tuđman i Alija Izetbegović.

– Taj je sporazum rezultat minucioznog rada stručnjaka i u toj vjeri bi ga trebalo i ratificirati – kazao je Milanović.

Na upit kako će se na kraju povezati područje Dubrovnika s ostatkom Hrvatske, Milanović je kazao kako postoje izgledi da to ipak bude most, jer je cestovni koridor prekomplicirano rješenje.

– U početku mandata sam se zalagao za koridor. Most je super varijanta, no netko to treba platiti i ja nisam htio neodgovorno obećavati most za kojega hrvatska država nema novaca – podsjetio je Milanović.

S obzirom na činjenicu da se sada očekuje i stručna preporuka o najboljem rješenju, hrvatski premijer drži kako bi to u konačnici ipak mogao biti most, no uz uvjet da rješenje financijski podupre EU.

– Šanse da to bude most nisu male, ali po principu financiranja Europske komisije – istaknuo je Milanović

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist