Natrag
21.4.2019 14:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

Milanović: A tko će platiti most?

5.10.2013 @ 22:11 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Predsjednik vlade Zoran Milanović izjavio je kako Hrvatska i Bosna i Hercegovine moraju naći načina da riješe problem međudržavne granice, a istodobno je naznačio kako bi gradnja Pelješkog mosta u konačnici ipak mogla biti rješenje za povezivanje hrvatskog juga s ostatkom zemlje.

U intervjuu za bosanskohercegovačku javnu televiziju BHT 1 Milanović je kazao kako je u cilju rješavanja problema međudržavne granice i pokrenuo postupak ratificiranja sporazuma iz 1999. godine kojega su potpisali predsjednici Franjo Tuđman i Alija Izetbegović.

– Taj je sporazum rezultat minucioznog rada stručnjaka i u toj vjeri bi ga trebalo i ratificirati – kazao je Milanović.

Na upit kako će se na kraju povezati područje Dubrovnika s ostatkom Hrvatske, Milanović je kazao kako postoje izgledi da to ipak bude most, jer je cestovni koridor prekomplicirano rješenje.

– U početku mandata sam se zalagao za koridor. Most je super varijanta, no netko to treba platiti i ja nisam htio neodgovorno obećavati most za kojega hrvatska država nema novaca – podsjetio je Milanović.

S obzirom na činjenicu da se sada očekuje i stručna preporuka o najboljem rješenju, hrvatski premijer drži kako bi to u konačnici ipak mogao biti most, no uz uvjet da rješenje financijski podupre EU.

– Šanse da to bude most nisu male, ali po principu financiranja Europske komisije – istaknuo je Milanović

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana