Aktualno

MILAN PERIĆ, VODITELJ STUDIJA HOTELSKOG I TURISTIČKOG MENADŽMENTA LIU ‘Dobro su došli svi željni novih izazova i znanja’

MILAN PERIĆ, VODITELJ STUDIJA HOTELSKOG I TURISTIČKOG MENADŽMENTA LIU 'Dobro su došli svi željni novih izazova i znanja'

Milan Perić na Međunarodnom Sveučilištu Libertas zadnjih je godina angažiran kao predavač i voditelj stu­dija Hotelskog Turističkog Menad­žmenta, vrijednog segmenta usavr­šavanja stručnog praktičnog znanja.

Pokretač i osnivač ovog studija, za ovaj broj DuLista istaknuo nam je prednosti studiranja…

Koje su posebnosti ovog studija u odnosu na slične u Hrvatskoj i što vas je motiviralo pokrenuti ovaj studij u Dubrovniku?
Radi se o jedinstvenom strukovnom studiju koji studente maksimalno pri­prema za tržište rada, visoko odgojne funkcije unutar hotelsko – turističkog sektora, što znači da je studentima omogućena kvalitetna izobrazba, a posebni naglasak se za vrijeme stu­dija daje na suradnju s turističkim gospodarstvom.

Kome je ovaj studij namjenjen i koji su uvjeti upisa?
Studiji su namijenjeni prvenstveno polaznicima koji su završili srednje strukovne škole, te žele dodatno steći i usavršiti stručno znanje kako bi mogli odgovoriti zahtjevima današnjih, a pogotovo budućim zahtjevima gostiju. Budući da cijeli svoj radni vijek radim u turističkoj industriji, bilo hotelskoj ili na izobrazbi kadrova pa slijedom navedenog javila se ideja o pokretanju ovakvog studija u Dubrovniku, što je logičan slijed aktivnosti k usavršavanju mladih stručnjaka u djelatnosti koja prevladava na ovim našim prostorima. Također jedan od razloga pokretanja ovog jedinstvenog stručnog studija je i permanentno obrazovanje koje je potrebno u uvjetima visoke potražnje za kvalitetnom uslugom, te dodatno poticati i afirmirati unutar turističkih krugova.

Uvjeti za upis na turistički i hotel­ski menadžment su završena sred­nja škola, te želja za daljnim uspje­hom i usavršavanjem.
Budući da dobar dio polaznika nakon završetka srednje strukovne škole već negdje radi, studentima je omogu­ćen redovan i izvanredan studij THM. Izvanredan studij je prvenstveno namijenjen studentima koji već rade, a predavanja se uglavnom održavaju u popodnevnim satima. Nakon zavr­šenog turističkog i hotelskog menad­žmenta kandidati su osposobljeni za rad u hotelskoj i turističkoj industriji na različitim složenijim poslovima, a s dodatnim radnim iskustvom zasi­gurno mogu postati izvrsni voditelji odjela u hotelima i hotelski menadžeri.

Najavljeno je i pokretanje Magiste­rija. Kad možemo očekivati ovaj studij?
Sadašnji preddiplomski studij traje tri godine i upravo ovu nastavnu godinu završava prva generacija redovnih i izvanrednih studenata. Pokretanje diplomskog studija planiramo za aka­demsku godinu 2018./2019. pod pret­postavkom da će biti dovoljan broj kan­didata, da se isti i realizira.

Za kraj, što biste poručili potenci­jalnim studentima?
Dosadašnje trogodišnje iskustvo u izvođenju ovih programa pokazalo se opravdanim. Budući je u našem gradu i destinaciji dominantna djelatnost turi­zam, bilo je i za očekivati kako će se se ovakvi studijski programi otvoriti, te tako omogućiti našim mladim ljudima da oni studiraju i iste završavaju i zau­zimaju odgovorne funkcije u našoj turi­stičkoj i hotelskoj industriji. Naravno da smo otvoreni i za studente iz cijele Hrvatske, a očekujemo i studente iz ino­zemstva. Svatko željan rada i usavrša­vanja u turizmu je dobrodošao na ovaj studij. Dobri praktični primjeri, moguć­nosti terenske stručne nastave, gosto­vanja eminentnih stručnjaka kao vanj­skih predavača su samo neke prednosti studiranja na THM Libertas. Svi oni koji su željni izazova, stjecanja novih znanja dobro su došli. Pridružite nam se i isku­site zadovoljstvo studiranja na Sveuči­lištu Libertas u Dubrovniku.

PROMO

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist