Aktualno

Mikroasfalt pod petogodišnjom garancijom!

Mikroasfalt pod petogodišnjom garancijom!

Gradonačelnik Andro Vlahušić danas je okupljenim novinarima obrazložio sve prometne novotarije koje će se dogoditi na području Batale i oko nje, te u drugim dijelovima grada.

Do kraja tjedna u desnom smjeru na Batali zabranit će se parking, dok će se na lijevoj dozvoliti dok se ne promijeni Ilijina glavica. Naime, tamo će se ukinuti skretanje za Splitski put, a ljudi će se iz smjera Župe dubrovačke zaputiti do pumpe, tamo okrenuti i onda skrenuti preko vijadukta. Na Batali će se moći parkirati ispred poljoprivredne apoteke, jer će autobus biti ucrtan u drugoj liniji. Parking uz park neće biti ucrtan, ali će se moći parkirati sigurno nekih mjesec, dva dana te ako bude potrebe i dalje, istaknuo je gradonačelnik.

Ova parking mjesta radit će se već krajem tjedna, nakon ucrtavanja ceste i parkinga. Jedno od mjesta za parking, osim robne kuće Minčeta, na gradskom posjedu ispod Mihajla (gdje je trenutno neuređena šuma) bit će i kompleks Radeljević. Okvirno, sve skupa nekih tristotinjak mjesta za javnu upotrebu građana, istaknuo je gradonačelnik.

Dio kod postojeće trafike će se  proširiti, a prostor iza robne kuće Minčeta i zgrade Grawe bit će prenamijenjen u jednosmjernu cestu koje će voditi sve do Doma zdravlja.

Zašto sada? – sam sebe je upitao Vlahušić, odgovarajući kako 'bez Ilijine glavice ovo ništa ne vrijedi. Moglo se napraviti bilo kakvo rješenje, međutim ako je čep na Ilijinoj glavici tada sve stoji na mjestu' . Završeni su skoro svi radovi sa mikroasfaltom, te je asfaltirana i jedna od najopasnijih točaka u gradu, put Brgat-Komolac.

Grad pregovara o kupnji zemljišta iza OTP banke gdje može stati još oko stotinjak parkirnih mjesta.

Mikroasfalt će trebati popravljati
-Asfaltiranje mikroasfaltom je tehnologija koja se primjenjuje u odnosu na klasičnu. Jedina mana te tehnologije je da se otprilike od jedan do tri posto asfalta nakon šest mjeseci treba popraviti. Mi imamo garanciju na pet godina, tako da je taj postotak prihvatljiv – istaknuo je gradonačelnik.
Nema 'šminkanja pred izbore'?
Budući da su mnogi građani komentirali kao je ovo sve zapravo 'šminkanje pred izbore' Vlahušić je odgovorio kako to nije ni blizu istine, jer se na prometnim rješenjima radilo cijele četiri godine.
– Ovo nije šminkanje pred izbore, radi se sustavno već četiri godine – istaknuo je gradonačelnik.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović