Kultura

MIHAELA ČULJAK Bila sam iznimno dirnuta kad mi je gospar Đelo rekao da će mi napisati koncert!

MIHAELA ČULJAK Bila sam iznimno dirnuta kad mi je gospar Đelo rekao da će mi napisati koncert!

Velika mi je čast i zadovoljstvo biti čelistica kojoj je gospar Đelo Jusić posvetio koncert za violončelo i orkestar. Naime, od mog prvog koncerta u funkciji vođe violončela Dubrovačkog simfonijskog orkestra, gospar Đelo je pozitivno komentirao moj način sviranja i tako je započela naša suradnja. Bila sam iznimno dirnuta kad mi je gospar Đelo rekao da će mi napisati koncert, a još više uzbuđena kad sam ga i prvi put čula – rekla nam je Mihaela Čuljak, prva čelistica Dubrovačkog simfonijskog orkestra, ususret večerašnjem koncertu.

Naime, Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Marca Taduea i dubrovačka čelistica Mihaela Čuljak večeras će građanima pružiti jedinstveni glazbeni događaj, praizvedbu Koncerta za violončelo i orkestar Đela Jusića, s početkom u 21 sat u Dvoru.

– Član sam Orkestra dvije godine i primjećujem veliki napredak u svim segmentima, čak u mom kratkom stažu. Kolege su jako otvorene prema novim idejama, a istovremeno podrška u poslovnom i u privatnom životu. Osim ugodne domaće atmosfere, često nam dolaze u goste inozemni solisti i dirigenti koji unose novu svježinu u Orkestar – napomenut će nam Mihaela, kojoj je osobni napredak uvijek bio životni moto.

– Za vrijeme proba ili samostalnih priprema, uvijek sebi zadajem nove ciljeve. To je za mene jako uzbudljiv te važan proces. Suradnja s maestrom Marcom Tardueom je iznimno ugodna i produktivna. Maestro je jako dobar partner za nove izazove i pronalazi razne načine za izražavanje kreativnih ideja – istaknula je pak Mihaela o suradnjis velikim maestrom.
– Budući da je ovaj koncert moj prvi solo koncert sa orkestrom, te prva solo suradnja s mo Marcom Tardueom, moram reći da mi je ovo dosada najuzbudljivija suradnja. Uz to, imam veliko poštovanje prema gosparu Đelu te sreću sviranja s dragim kolegama, tako da ne mogu zamisliti bolju kombinaciju za odličnu suradnju. Jako sam ponosna da ću izvesti djelo dubrovačkog skladatelja sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom; to za mene nije mala stvar – zaključuje Mihaela, za koju ne sumnjamo da će još jednom očarati publiku.

MNJ

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist