Kultura

MIDSUMMER SCENE Otkrijte tko je zanosna Shakespeareova Julija

MIDSUMMER SCENE Otkrijte tko je zanosna Shakespeareova Julija

Lijepa Britanka Georgia Christodoulou nova je zvijezda najpoznatije svjetske Shakespearove tragedije Romeo i Julija. Atraktivna brineta impresivnog glumačkog talenta kojim korak po korak osvaja svijet, utjelovit će Juliju koju ćemo od 21. lipnja do 7. srpnja u okruženju prekrasne dubrovačke tvrđave Lovrjenac gledati na šestom izdanju Midsummer Scene festivala.

Ona je kao i Romeo kojeg glumi mladi Francuz s britanskom adresom Clement Charles, nedavno diplomirala na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu. Do sada je igrala uloge u djelima poput A Suffragette Story, A Family Affair, The Dutch Lady, Blood Wedding, Careen – The True Story of Bonnie and Clyde, Tell Me About Your Ex, I Love You, Goodbye i drugima. Upravo za vrijeme obrazovanja, priča o Romeu i Juliji postala joj je veoma bliska.

-Romea i Juliju igrala sam u verziji priče kada se slavni par nakon samoubojstva probudi u grobu i živi neku vrstu života poslije samog života. Originalna verzija koju ću imati prilike igrati u Dubrovniku još me više veseli.“– ističe Georgia Christodoulou te dodaje:’Pripremajući se za ulogu zamišljala sam kako se Julija osjećala u toj strastvenoj ljubavi i poistovjetila se s njom sjećajući se vlastitih ljubavi. Upravo te osjećaje želim oživjeti u svojoj ulozi.’

Ova mlada, perspektivna glumica u Hrvatsku dolazi prvi put. Sebe opisuje kao vrlo komunikativnu i društvenu osobu, stoga će joj uz glumačka uzbuđenja, upravo Midsummer Scene festival biti izvrsna prilika za upoznavanje novih ljudi, sklapanje prijateljstava, a možda i nove, buduće angažmane.

-Zaista se jako veselim svom prvom posjetu Hrvatskoj i prekrasnom Dubrovniku. O vašoj zemlji čula sam brojne pohvale i veoma sam uzbuđena iščekujući nastupe na Lovrjencu. Vjerujem da će sudjelovanje na ovogodišnjem Midsummer Scene festivalu za mene biti jedno divno iskustvo – istaknula je ‘Julija’.

Shakespeare se u izvorniku opet vraća u Dubrovnik u šestom izdanju festivala Midsummer Scene nazvanom Sezona ljubavi i mržnje. Festival će obilježiti upravo predstava Romeo i Julija. Režiser Sean Aita stavlja Veronu u mafijaški kontekst početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.

Iskusni deveteročlani ansambl uz Georgiu Christodoulou i Clementa Charlesa čine i Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Amanda Osborne, Mark Elstob i Filip Krenus. Festival Midsummer Scene osim nove premijere Romea i Julije, koja će imati 13 izvedbi na Lovrjencu, obiluje događanjima poput koncerata, cabareta, gostovanja te Držića na engleskom jeziku. Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

Pročitajte još

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Dulist

[FOTO] Predstavljena slikovnica Stane Šćapec ‘Bubamara iz Moševića’

Dulist