Kultura

MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Shakespearovi junaci u magičnoj atmosferi Lovrjenca

MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Shakespearovi junaci u magičnoj atmosferi Lovrjenca

Tvrđava Lovrjenac ponovno je postala najljepša pozornica za izvođenje najpoznatijeg djela Williama Shakespearea – San Ivanjske noći.

Brojni gledatelji okupili su se unutar tvrđave Lovrjenac kako bi pogledala djelo velikana engleske književnosti na izvornom jeziku u sklopu Midsummer Scene Festivala.

-Ova godina je za nas posebna i izrazito smo ponosni jer slavimo mali, peti jubilej našeg festivala. Naš festival se pokazao kao jedinstvena kulturna ponuda Dubrovnika i Hrvatske koja uživa podršku institucija i svih turističkih subjekata. Želimo pružiti gledateljima nezaboravno iskustvo doživljaja povijesne i kulturne baštine kroz kazališnu čaroliju i trudimo se svake godine obogatiti festival dodatnim programima – istaknula je producentica Darija Mikulandra Žanetić

Zanimljiv dio same predstave su bile i plesne koreografije koje su u ovoj interpretaciji svoj stil crpile iz bollywoodskih filmova tridesetih godina prošloga stoljeća. Uz San ivanjske noći, jubilarno, 5. izdanje jedinog hrvatskog kazališnog festivala na engleskom jeziku najavljuje bogato i uzbudljivo kulturološko putovanje. Ovog ljeta u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Midsummer Scene prvi put predstavlja zanimljivu monodramu Henry V (Man and Monarch) australskog glumca Brett Browna, a u režiji Philip Parra. Predstava je do sada osvojila srca brojnih ljubitelja vrhunskih kazališnih djela, a 2016. godine osvojila je nagradu za najbolju solo izvedbu Shakespearea na Ostrava Shakespeare Festivalu.

Dašak atmosfere pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist