Natrag
19.3.2019 20:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Glumci iz cijelog svijeta stigli u Dubrovnik

16.6.2018 @ 7:52 Dulist Kultura
3;3

Podijelite:

Glumački cast ovogodišnjeg Midsummer Scene festivala stigao je u Dubrovnik. Jubilarno peto izdanje festivala koji počinje 20. lipnja najbogatije je do sada.

Glumci predvođeni Hrvatom Filipom Krenusom razgledavanjem Grada započeli su još jednu divnu suradnju. Filip je kolege Susan Hingey i Ben Cutlera upoznao s dubrovačkim znamenitostima, a neki od glumaca iskoristili su jutro za prvo ovogodišnje kupanje u moru.

„Povratak u Dubrovnik posebno je emotivan za sve nas. Neki su već bili u Gradu, a kolegama koji su prvi puta ove godine s nama ukazao sam na ljepote ovog grada koji nam je uvijek posebna inspiracija!“ – izjavio je Filip koji u predstavi San ivanjske noći igra Vratila koji, pomalo cinično, dobacuje Titaniji da razum i ljubav nikako ne prijateljuju i da je prava šteta što ih dosad nitko nije pomirio. Ljubav – roditeljska, romantična ili strast prema svom radu – glavni je pokretač svega.

Susan Hingey u Dubrovnik se uvijek rado vraća, jer kako kaže ovaj grad ima posebnu energiju. Ona igra jednu od glavnih uloga – Hermiju. Odrasla je u Munchenu, s majkom rođenom Japankom te ocem Britancem. Danas živi u Londonu. Njezin najveći san je jednog dana glumiti Lady Macbeth. Jako voli glumiti u Hrvatskoj, ovo će joj biti treća godina zaredom u Dubrovniku. Glumila je u Royal Shakespeare Company, Narodnom kazalištu Japana, Soho kazalištu, te u kazalištima i festivalima od Velike Britanije do Španjolske i Koreje.

Ben Cutler iz Velike Britanije u Dubrovnik dolazi prvi put. Igrao je u nacionalnom kazalištu Jane Eyre te mnogim kazalištima na West Endu. Na Lovrjencu će igrati uloge Lisandra, Flute te ulogu Vile.

Glumačka družina festivala već danas započinje sa svakodnevnim probama. Prvi dio je odrađen u Londonu, a od večeras počinju one na jednoj od najljepših pozornica svijeta Lovrjencu.

Uz same izvedbe na Lovrjencu, Midsummer Scene festival i ove je godine bogat popratnim događanjima. U palači Sponza po prvi puta će biti predstavljena nagrađena monodrama Henry V (Man and Monarch) australskog glumca Brett Browna, a u režiji Philip Parra, a u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Festival će ugostiti i poljsku predstavu H(2)O, koja se bavi odnosom Hamleta i Ofelije, a uloge tumače Anna Rakowska and Piotr Misztela.

Festival nastavlja suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kroz obljetnički koncert: Five Seasons kao i suradnju s Domom Marina Držića kroz program Dva Barda: Držić i Shakespeare kroz koji ukazuju na važnost ostavštine velikih hrvatskih književnika, a posebno našeg najvećeg komediografa Marina Držića. Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Zlatni sponzor Festivala je HEP, a srebrni Valamar.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana