Vaše vijesti

Midori Komachi oduševila Dubrovčane

U atriju Kneževog dvora  u Dubrovniku održan je koncert uvažene  violinistice iz Japana Midori Komachi uz pratnju Chiyoko Komachi na klaviru.

Mlada violinistica, koja je završila glezbeni konzervatorij u Švicarskoj i nastupa diljem svijeta na prestižnim glazbenim pozornicama, besprijekorno je izvela jednosatni program  koji je obuhvatio djela F. Kreisler-a (Prelude and Allegro, Caprice Viennois i Tambourin Chinois), Rumanian Dances od B. Bartok-a ,Cantabile (N.Pagnini), E.Grieg-ov Lieder, arr. for violin and piano; osobito je oduševila publiku, koja je ispunila sva raspoloživa mjesta, bravuroznom izvedbom djela P. Sarasate: Carmen Fantaisie, za što je nagrađena gromoglasnim aplauzom.

Koncert je organiziran pod pokroviteljstvom Ute Schneider iz Švicarske u čast akademkinje Vide Demarin, uvažene neurologinje, utemeljiteljice i direktorice 24. Škole moždanog udara čiji program se i ove godine održao u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku.

Na kraju glazbenog dijela programa dubrovački slikar Stjepko Mamić uručio je glazbenicama  Midori Komachi i njenoj pratiteljici na klaviru majci Chyoko Komachi po jednu sliku s motivom cvijeća dok je pokroviteljici koncerta Ute Schneider poklonio sliku s motivom Dubrovnika, a akademkinji Demarin sliku iz serije Net  (Mreža).

Poslije koncerta na katu Kneževog dvora  je upriličen prigodan domjenak  na kojem su  se nakon  uživanja u glazbi liječnicima, pretežito neurolozima kao učesnicima ovogodišnje Škole moždanog udara, u ugodnoj atmosferi pridružile i kolege drugih specijalnosti  te    poklonici glazbe kao i naši glazbenici i maestro Đelo Jusić koji su nazočili ovom glazbenom daru.

Pročitajte još

BLEIBURG 2019. Dubrovački domobrani poklonili se žrtvama komunističkog zločina

Dulist

MARKO MUJAN Geneza dubrovačkog političkog nasljeđa

Dulist

MALA BRAĆA Zašto Mojsija grizu psi, i zašto ga grize dalmatinac?

Dulist