DuList IN

MIA BONAČIĆ IZ ‘ENERGY CLINIC’ Wellness industrija je zadnjih godina doživjela nevjerojatan procvat

MIA BONAČIĆ IZ 'ENERGY CLINIC' Wellness industrija je zadnjih godina doživjela nevjerojatan procvat

Znate li što je Wellness manager? Ne? Onda će vam razgovor s Miom Bonačić, mladom djevojkom u svijetu wellnessa, koja se stalno usavršava i otkriva nove smjerove.

Od preijelomnog trenutka, s 14 godina, pa do danas, Miin put bio je zaista zanimljiv, a otkrila ga je za DuList!

Kako ste postali wellness terapeut?
Kao i svaka cura od 14 godina, nisam bila sigurna koju srednju školu želim upisati, no te godine prvi put se otvara smjer medicinski kozmetičar pri Medicinskoj školi Dubrovnik. Doduše, uvijek me privlačila medicinska struka radi majčinog posla, još u kombinaciji sa uljepšavanjem i njegom, odluka je brzo pala. Što se tiče samog smjera, medicinski kozmetičar je imao više praktičnih nastava, od kojih je jedna bila i wellness terapeut u wellness centru, gdje se rodila moja ljubav prema ovom poslu.

Kako ste se odlučili za dodatna usavršavanja i zašto?
Prvobitni plan je bio upisati višu fizioterapiju, no zaključila sam da se ne želim s time baviti. Željela sam ostati u svojoj struci, ali nisam imala nikakav sličan izbor fakultetske naobrazbe osim dodatnih usavršavanja i tečajeva. Tijekom godina sam završila desetak različitih usavršavanja, ali svake godine želite nešto novo.

Zašto baš Wellness Akademy Dubrovnik?
Te godine sam se zaposlila u Energy Clinic centru hotela Bellevue kao wellness terapeut, i na kraju sezone sam saznala za novootvorenu Wellness Akademiju. Programi koje sam mogla izabrati su bili wellness maser ili wellness manager, gdje sam se vrlo lako odlučila za izbor managera jer je program sadržavao odlične predmete, jako bitan praktični dio u luksuznim wellness centrima sa 5*, profesore sa vrhunskih dubrovačkih fakulteta, te doktore za medicinski dio predavanja. Programi su verificirani i odobreni od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, tako da sam dobila i stručno uvjerenje koje ulazi u radnu knjižicu. Uz to, svi zaposlenici Energy Clinica uživaju popust na programe, pa nije bilo teško odlučiti zašto baš Energy Clinic Wellness Academy.

mia-bonacic-energy-clinic-2

Tim Mie Bonačić – Lana Matičec, Nikolina Gleđ, Katija Čupić i Marija Stojaković završile su EC wellness akademiju, program maser te dobile zaposlenje nakon završenog školovanja.

Zašto baš program Wellness menadžer?
Kao što sam spomenula, u ovom poslu uvijek morate težiti nečemu novom i većem. Za napredovati dalje u životu i karijeri, morala sam se odlučiti za nešto kompleksnije od samih wellness tretmana, a to je i komunikacija i marketing i vođenje poslova, a svo to potrebno znanje nudili su u programu wellness manager koje sam uspješno usavršila i već sljedeću sezonu postala voditelj Energy Clinic wellness centra hotela Bellevue.

Nakon završetka Wellness Akademy Dubrovnik, postali ste wellness menadžer u hotelu s pet zvjezdica, a nedavno ste postali regionalni menadžer za Istru. Kako je tekao taj put prema uspjehu?
Kao i svaki put, imao je svoje uspone i padove, što je i jako bitno jer vas ta motivacija uvijek vuče prema naprijed. Smatram da sam imala veliku sreću što sam se zaposlila u Energy Clinicu, gdje sam dobila priliku da pokažem svoje mogućnosti. Započevši karijeru kao wellness terapeut, nakon završene akademije, svake godine uživam u promaknuću i gradim svoju karijeru. Prošle godine bila sam wellness manager Kempinski hotela Adriatic, luksuznog Spa i Golf resorta u Istri, dok sam ove godine, uz wellness, koristeći znanja akademije, preuzela vođenje prvog Energy Clinic Concept Store-a. Nedavno, Energy Clinic otvara još jedan wellness centar u wine hotelu Meneghetti – Relais Chatau, te uz Kempinski, preuzimam još jedan wellness i postajem regionalni manager za Istru.

Mislite li da bi postali regionalni menadžer za Istru bez završene prekvalifikacije za wellness menadžera?
Pa sigurno da ne bih. Vještine kojima sam upravljala prije završene akademije bile su usko vezane uz wellness tretmane. Nakon završene akademije, dobila sam nova znanja vezana za komunikaciju sa klijentima, marketing i prodaju i samo upravljanje wellness centra, a bez tih vještina sigurno ne bih samostalno mogla voditi centar, a u ovom slučaju više njih.

Koliko je se važno u wellness industriji konstantno usavršavati?
Wellness industrija je zadnjih godina doživjela nevjerojatan procvat i svake godine se postavljaju nove granice kozmetičkih i wellness usluga. Kako bi išli u korak sa industrijom, morate se konstantno usavršavati. Te svjetske trendove prati i Energy Clinic Akademija, koja je ove godine, uz stručne programe masera i managera, uvrstila i tečajeve kao što su posebne depilacije, japansko iscrtavanje obrva, medicinska pedikura, ugradnja noktiju itd. Ako se odlučite upisati na više tečajeva, uživate i značajan popust.

Bez obzira na postignuti uspjeh, i ove godine planiram upisati wellness akademiju Energy Clinica, kako bih stekla nova znanja koja će mi sigurno dobro doći u daljnjem razvijanju moje karijere kao wellness managera.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist