Politika

“Mi ćemo otvoriti dom umirovljenika”

"Mi ćemo otvoriti dom umirovljenika"


Koalicija SDP-HSU-BDSH, grada Dubrovnika počela je svoju predizbornu kampanji ispred Hotela Gruž gdje su najavili početak radova na domu umirovljenika.

– Nije slučajno da ispred hotela Gruž krećemo u kampanju. Želimo poslati poruku kako ćemo raditi i voditi grad. Naime, u hotelu Gruž direktor je Jure Dumančić, predsjednik NO sam ja, dok je dogradonačelnica Tatjana Šimac Bonačič pratila problematiku hotela Gruž – istaknula je uvodno predsjednica SDP-a i nositeljica liste Olga Muratti.

– Dogodile su se lijepe stvari i najavljujemo početak radova na obnovi hotela Gruž. Mi ćemo presjeći vrpcu i otvoriti dom umirovljenika – poručila je Muratti.

Jure Dumančić novinarima je pojasnio što je sve  napravljeno po pitanju obnove hotela Gruž u posljednjih 3 i pol godine .

– Ovdje će biti  smješteno 48 naših starijih sugrađana. Kada sam stigao prije 3 i pol godine na čelo hotela trebao sam proglasiti stečaj jer je temeljni kapital bio manji od dugova. No to nismo učinili.  Dogovorili smo da ćemo riješiti stare dugove jer tekućih nije bilo, a HDZ je hotel prepustio stihiji. Danas smo dobili lokacijsku dozvolu koja je potvrđena od Ministarstva, no morali smo rješavati i žalbe susjeda koje su sve odbijene. Radi se glavni projekt i dogodine u ovo vrijeme ovdje će biti veliki radovi – poručio je Dumančić  dodavši da će u hotelu Gruž biti otvoren dom umirovljenika sa 16 dvokrevetnih i 16 jednoskrevetnih soba. Od 16 dvokrevetnih soba bit će 3 apartmana.

Saborska zastupnica Tatjana Šimac Bonačić istaknula je kako će se „ova koalicija i dalje brinuti za osobe treće životne dobi".

Predsjendik dubrovačkog HSU-a Ivo Jadrušić istaknuo je kako mu je drago što su kampanju započeli upravou Gružu.

– Upravo je dom umirovljenika u Gružu bilo često pitanje koje sam postavljao na Gradskom vijeću. Stoga poručujem da umirovljenici moraju voditi računa o ovoj koaliciji koja je dobitna i koja će pobijediti – poručio je Jadrušić.

S obzirom da je tijekom konferencije za novinare počela padati kiša Olga Muratti našalila se i istaknula:
– Poslije kiše dolazi sunce – istaknula je Muratti.  

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist