Sport

Metkoviću srebro na regati u Bledu!

Metkoviću srebro na regati u Bledu!

Na međunarodnoj veslačkoj regati Bled 2013, koja se u tom slovenskom gradu održala od 14. do 16. lipnja, mladi Neptunov veslač i juniorski hrvatski reprezentativac Matej Metković potvrdio je status reprezentativca osvojivši srebro u četvercu bez kormilara.

Metković, inače nositelj brončane medalje s ovogodišnjeg Europskog prvenstva u bjeloruskom Minsku, po odluci izbornika Srećka Šuka, za regatu se pripremao i uveslavao na Dravi u Osijeku s kolegom iz HVK Vukovara Matom Brandtom, a s ciljem što boljeg uvida u spremnost svih kandidata za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu na jezeru Tarkai u Litvi u kolovozu.

Mladi Neptunaš nastupio je prvog dana regate u dvojcu bez kormilara, gdje je s kolegom Brandtom najprije zauzeo drugo mjesto u svojoj skupini i plasirao se u A finale, a potom u tom finalu osvojio sjajno četvrto mjesto. Bronca im je izmakla za tek tri stotinke, a o medaljama je odlučivao fotofiniš.

Drugi dan regate Metković je veslao u kombiniranoj posadi četverca bez kormilara za Juniore A, i to zajedno s Matom Brandtom (HVK Vukovar), Zvonimirom Hartlom (VK Trešnjevka) i Tomislavom Bilošem (VK Trešnjevka). U Kvalifikacijama su bili treći u svojoj skupini, što im je donijelo plamsan u A finale, gdje su nakon sjajnog veslanja osvojili srebrnu medalju, iza druge posade hrvatskih juniora.

– Ostale posade u Finalu A, Češka, Austrija, Hrvatska 3, Bled su zaostali više od šest sekundi, što dovoljno govori o brzini utrke, ali i o tome da se „mrtva“ trka vodila između dva hrvatska četverca. Ovaj podatak je jako bitan, jer bi upravo posade ova dva četverca, osvajača zlatne i srebrne medalje na Bledu, trebala skupa zaveslati u hrvatskom osmercu na Svjetskom Prvenstvu u Tarkaiu. Takvu odluku čekamo od izbornika Srećka Šuka, kao i službeni poziv Neptunu i našem veslaču Mateju Metkoviću na pripreme koje će u intrevalima trajati na Jarunu i jezeru Peruča tijekom ljeta, sve do početka kolovoza- ističu iz VK Neptuna.

U Neptunu su prezadovoljnij, jer se ‘veslačka bajka’ Mateja Metkovića nastavlja, i nakon Munchena i Minska, Matej stiže i s Bleda sa medaljom, ovaj put srebrnog sjaja.

– Rezultat je ovo dugogodišnjeg predanog rada Matejevog trenera Pava Bečića, koji osim Mateja već u sljedećoj sezoni priprema vrlo perspektivnog Juniora A, Maroja Velaševića, a uz njega i cijelu ekipu Juniora B, budućih kandidata za repezentaciju. Veslački hangar Neptuna nije odavno imao veći odaziv mladih veslača u školu veslanja, a rezultat tog velikog interesa dubrovačke djece su i rezultati i medalje Mateja Metkovića. Priprema se i velika festa za Mateja, za sve do sad osvojene medalje, ali i kao uvertira pred Tarkai i Svjetsko prvenstvo – najavljuju Neptunaši.

Maroje Velašević i Niko Vlahušić su kao druga posada Neptuna bili ukupno 3 u Finalu C, a s obzirom da su prva godina Juniora A, rezultat je dobar.

Inače, bledska regata jedna je od najmasovnijih u Europi, i po kvaliteti i brojnosti je uz bok regati u Munchenu, koja se održava u svibnju svake godine. Sljedeća regata za Neptunaše je opet u Zagrebu na stazi Jarun – Inter City Regata, a sedam dana poslije je i regata u Munchenu za Juniore A.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist