Aktualno

METKOVCI PROSVJEDOM PODRŽALI DR. KALEB ‘Ovo je strašna uvreda, tražim pravdu’

METKOVCI PROSVJEDOM PODRŽALI DR. KALEB 'Ovo je strašna uvreda, tražim pravdu'

Nekoliko stotina građana Metkovića predvođenih inicijativom ‘Sinovi i kćeri Metkovića’ prosvjedovalo je ovog ponedjeljka ispred Doma zdravlja dajući tako potporu pedijatrici Kseniji Kaleb.

Naime, ovoj je liječnici Hrvatska liječnička komora inspekcijskim nalazom utvrdila propuste u postupanju prilikom liječenja devetogodišnjeg dječaka Gabrijela Bebića koji je nedavno preminuo. Ipak, kako ističu Metkovci upravo je Kaleb jedina koja je prepoznala da je Gabrijel životno ugrožen, tj, postavila dječaku točnu dijagnozu.

Građani Metkovića na skupu su zatražili hitan sastanak s ministrom Kujundžićem, županom Nikolom Dobroslavićem, kao i gradonačelnicima gradova u Neretvi kako bi se, kako je naglašeno, ovom području napokon omogućila adekvatna medicinska skrb. Također, iz inicijative ‘Sinovi i kćeri Metkovića, ovom je prigodom uputila javnu kritiku na neprofesionalni rad institucija kao što je Hrvatska liječnička komora.

-Od svojih prijašnjih uvjeta ne odstupamo i tražimo odgovore odgovornih – poručili su u pozivu na prosvjed iz ove inicijative.

Podsjetimo, Gabrijel Bebić preminuo je 11. siječnja od posljedica sepse. Dva dana prije smrti, kako je otkrio Index, dva puta s Hitne u Metkoviću bio je poslan kući, a treći put pedijatru. Njegova smrt digla je javnost na noge, a u Metkoviću se odmah proveo inspekcijski nadzor kako bi se utvrdila liječnička odgovornost. Komora je najviše propusta utvrdila kod dr. Ksenije Kaleb, pedijatrice DZ-a Metković, koja je dječaka primila nakon što su ga na Hitnoj i kod drugog pedijatra odbili odmah primiti, iako je dječak u tom trenu bio životno ugrožen, piše Index.

Na skupu se obratila i sama doktorica Kaleb istaknuvši kako joj je ovo strašna uvreda te kako traži pravdu.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist