Aktualno

METEOROLOŠKA 2016. I Dubrovnik se našao među rekorderima

METEOROLOŠKA 2016. I Dubrovnik se našao među rekorderima

Meteoroloških rekorda u Hrvatskoj nije nedostajalo i u 2016. godini, a i Dubrovnik je pronašao svoje mjesto među rekorderima.

Tako se u Dubrovniku temperatura u noći od petka 24. na subotu 25. lipnja nije spuštala ispod 28.9 stupnja Celzija, što je novi lipanjski rekord za najvišu minimalnu temperaturu. Prethodni rekord je iznosio 28,8 stupnjeva Celzija od 13. lipnja 2003. godine.

Također, prosinac 2016. godine u Dubrovnik je, baš kao i u Pločama te u splitskoj zračnoj luci, zabilježen kao najsušniji u povijesti meteoroloških mjerenja. Naime, nakon što je prosinac 2015. godine u mnogim mjestima postao najsušniji prosinac u povijesti mjerenja, prosinac 2016. u nekim mjestima taj rekord izjednačio, a u mnogima je postao drugi najsušniji prosinac u povijesti mjerenja oborina (npr. Knin, Lastovo, Split, Zagreb Maksimir, Rijeka).

U zadnje dvije godine u mjesecu prosincu oborina je potpuno izostala u Dubrovniku, Pločama i na aerodromu Split. U mjestima u kojima je prosinac 2015. bio rekordno sušan prosinac 2016. je donio tek malo više oborine.

Izvor: Crometeo.hr

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist