Natrag
23.3.2019 19:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

METEOROLOG PERUŠINA „Kiša bi trebala rasfreškati i odagnati sparinu“

14.8.2015 @ 16:06 Dulist Grad

Podijelite:

Od nedjelje popodne dolazi kišno razdoblje, kad bi se trebalo malo rasfreškati. Neće prestati vrućina, ali barem neće biti ovakve sparine – kazao je za DuList voditelj Meteorološke postaje DHMZ Gorica Zdenko Perušina u najavi pogoršanja vremena krajem tjedna.

– Neće ne znam kako zahladit, ljeto će se nastaviti. Doći će tek do manjeg pada temperature zraka i mora. More je sad 28 stupnjeva Celzija, možda padne koji stupanj. Sve zajedno, kišno razdoblje trebalo bi obuhvatiti nedjelju i ponedjeljak, a nestablinosti će biti još do srijede pa možda malo i u petak – rekao je Perušina.

Istaknuo je kako je ovo ljeto specifično po visokim temperaturama, čak i do 38 stupnjeva.

– Danas je minimalna temperatura bila 28, a sad je 32. Veliki je problem što je velika vlaga, konstantno iznad 70 posto, što daje dojam neizdržive sparine. Lani je temperatura bila 20 do 33, a ove godine u kolovozu temperatura nije pala ispod 25 stupnjeva. To je poseban problem osobama sa zdravstvenim problemima – istaknuo je Perušina.

Dodao je kako se ne očekuje velika količina padalina.

Inače, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda objavili su upozorenje na opasnost od toplinskog vala u razdoblju od subote do utorka, 15. do 18. kolovoza. Tako je za Dubrovačko-neretvansku županiju ovaj vikend, 15. i 16. kolovoza prognozirana velika opasnost od toplinskog vala, dok u ponedjeljak i utorak, 17. i 18. kolovoza nema opasnosti od toplinskog vala.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana