Kultura

Meštar Neven nasmijao Konavljane!

U nedjelju, 16. lipnja u Domu kulture na Grudi održana je predstava 'Ko radi štrajka od gladi' kao drugo događanje 7. festivala Glazba i riječ u organizaciji Umjetničke udruge Konavle Art.

Damir Mihanović Ćubi je izvedbom svoje monokomedije u kojoj u ulozi Nevena, priprostog radnika na duhovit i sebi svojstven način kritizira našu svakodnevnicu i krive vrijednosti koje nam se nameću u društvu.

Ćubi je izvedbu prilagodio okruženju pa se tako 'na poziv Načelnika općine Konavle i organizatora Festivala' našao pred 'publikom koja sjedi u mraku' u Domu kulture koji 'treba pripremiti za dolazeće glumce'. Publika je ispunila gledalište do posljednjeg mjesta, zabavila se i nasmijala do suza.

U nastavku 7. festivala Glazba i riječ, u srijedu, 19. lipnja u 21 sat u Pinakoteci crkve Sv. Nikole u Cavtatu koncert će održati Dubrovački puhački kvintet. Ansambl je sastavljen od odličnih komornih glazbenika koji su svi do jednog članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Na programu će biti djela J. C. Bacha, F. Lhotke Kalinskog, W. Kappa, H. Riethmullera i F. Farkasa. Ulaz je slobodan.

Pročitajte još

ZAMKE NARCIZMA Predstavljanje knjige ‘Narcis i ruža’ Danielle Kordić

Dulist

‘VI STE NAŠE BLAGO’ Držićevi kreativci pokazali glazbeno i dramsko umijeće

Dulist

‘NA NERETVU MISEČINA PALA’ KUD Stjepan Radić zabalao u Metkoviću

Dulist