Kultura

Meštar Neven nasmijao Konavljane!

U nedjelju, 16. lipnja u Domu kulture na Grudi održana je predstava 'Ko radi štrajka od gladi' kao drugo događanje 7. festivala Glazba i riječ u organizaciji Umjetničke udruge Konavle Art.

Damir Mihanović Ćubi je izvedbom svoje monokomedije u kojoj u ulozi Nevena, priprostog radnika na duhovit i sebi svojstven način kritizira našu svakodnevnicu i krive vrijednosti koje nam se nameću u društvu.

Ćubi je izvedbu prilagodio okruženju pa se tako 'na poziv Načelnika općine Konavle i organizatora Festivala' našao pred 'publikom koja sjedi u mraku' u Domu kulture koji 'treba pripremiti za dolazeće glumce'. Publika je ispunila gledalište do posljednjeg mjesta, zabavila se i nasmijala do suza.

U nastavku 7. festivala Glazba i riječ, u srijedu, 19. lipnja u 21 sat u Pinakoteci crkve Sv. Nikole u Cavtatu koncert će održati Dubrovački puhački kvintet. Ansambl je sastavljen od odličnih komornih glazbenika koji su svi do jednog članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Na programu će biti djela J. C. Bacha, F. Lhotke Kalinskog, W. Kappa, H. Riethmullera i F. Farkasa. Ulaz je slobodan.

Pročitajte još

DSO U KAZALIŠTU Završni koncert povodom Orlandove godine

Dulist

MASLINE KĆERI BRIGITA I DOLORES ‘Srca su nam ispunjena ponosom. Blagoslovljene smo jer smo imale tako divnog oca’

Dulist

VIDEO/ ‘MASLE JE STVORIO SVOJA PRAVILA’ Otvorena retrospektivna izložba o 100. obljetnici slikarova rođenja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija