Aktualno

“Mesić je prauzrok svog zla za Hrvate”

"Mesić je prauzrok svog zla za Hrvate"

U samostanu sv. Klare u organizaciji Družbe „Braća hrvatskoga Zmaja“, Zmajski stol Dubrovnik noćas su predstavljene dvije knjige bivšeg potpredsjednika Sabora prof. Zdravka Tomca – 'Memoari' i 'Peta haaška kolona i njezine žrtve'.

– Memoari su povijesna građa jer je profesor Tomac proživio trenutke o kojima piše – rekao je na predstavljanju bivši saborski zastupnik i povjesničar Ivan Mustać

– U memoarima posebno mjesto zauzima dr. Franjo Tuđman koji je prikazan kao hrabri i odlučni vođa – istaknuo je Mustać te dodao kako se u Tomčevim memoarima posebno ističe njegova duhovnost i domoljublje koje nikada nije skrivao.

– Političku situaciju u Hrvatskoj danas  najbolje ilustrira činjenica da se uz Tuđmana najviše sotonizira bivšeg ministra obrane Gojka Šuška – istaknuo je Mustać dio zapisanih memoara.

– Uvijek imam tremu kada dođem u Dubrovnik. U njemu živim prošlost, budućnost i sadašnjost. Sjećam se rata ovdje, i siguran sam da će hrvatski narod znati sačuvati istinu o svojoj prošlosti. Na temelju svjetla iz prošlosti znati ćemo osvijetliti budućnost.
Stvorili smo državu, na nama je kakva će biti. Uskoro ulazimo u EU, a prošle godine skinuli smo mrlju s naše Domovine i čisti ulazimo u Europu – istaknuo je Tomac te nastavio:

– Pred našim narodom je da formira novu politiku i ja sam optimist, bez obzira što se događa sad. U novo razdoblje hrvatski narod će ući kao pobjednik – uvjeren je on.

Tomac je za govornicom rekao kako je memoare završio igrom slučaja dan prije oslobađanja generala Ante Gotovine i Mladena Markača, a ovom prilikom osvrnuo se i na dan kada su generali oslobođeni.

-Premijer Milanović nije prihvatio istinu da je oslobađajuća presuda oslobađajuća i za Oluju i cijeli hrvatski narod – rekao je Tomac te nastavio:

– Onda je došao Josipović koji je poručio narodu kako se ne treba puno veseliti, nego i dalje tražiti krivce – ogorčen je Tomac. Upravo je taj dan bio presudan da on nastavi s pisanjem iako je prethodno bio najavio kako su 'Memoari njegova posljednja knjiga. 'Peta haaška kolona i njezine žrtve' tako je napisana u nepunih šest mjeseci, otkrio je okupljenima Tomac.

Tomac se obrušio i na Milorada Pupovca, kao i Vesnu Pusić rekavši kako su glavni akteri antihrvatske politike već dva desetljeća.

– Pusić je promaknuta na prvu potpredsjednicu Vlade, umjesto da ostavku iz moralnih razloga – ogorčen je Tomac koji nije štedio ni Stjepana Mesića.

– On je prauzrok svog zla kojeg smo doživjeli. Od svjedočenja u Haagu do iskrivljavanja istine o ratu – smatra Tomac te nastavlja o aktualnom premijeru Zoranu Milanoviću.

– U Beogradu je donesen Memorandum 2. U njemu stoji da se karakter rata mora preokrenuti u građanski rat s podijeljenom odgovornošću. Tko je uveo taj pojam u hrvatski javni život? Zoran Milanović. Pogledajte samo Vukovar i nastojanja da se na silu uvede ćirilica. U Vukovaru ne živi trećina Srba, ali ova Vlada ne želi napraviti istragu kao npr. u Vrgorcu kada su oduzimali pravo glasa na izborima – rekao je Tomac koji je ogorčen i na dio medija koji je u službi izdajničkih ideja.

Tomac je također naglasio i kako će ključna biti sudbina generala Praljka, a istaknuo je i kako je sramota da se na generalove knjige naplaćuje PDV jer su stavljene u kategoriju šunda.
– Uoči presude šalje se poruka svima nama koji smo branili Hrvatsku da smo šund i smeće – zagrmio je Tomac s govornice.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist