Grad

Memed o samovolji Vlade: Nemam nikakvih komentara

Božidar Memed

– Nemam nikakvih komentara – kratko je odgovorio direktor Luke Gruž Božidar Memed na naš upit za komentar odluke Vlade kojom je koncesija za luku Gruž, usprkos pravomoćnoj odluci Upravnog suda ponovno dodijeljena tvrtki Laguna Trade Franja Pašalića.

Podsjetimo, natječaj za projekt ukupne vrijednosti 13 milijuna eura raspisan je u 2012. godini na rok od 30 godina, a obuhvatio je površinu 54 427 metara kvadratnih, na kojima se marina trebala izgraditi u roku tri godine.

Nakon što je objavljeno kako je Pašalićeva ponuda izabrana kao najbolja, druga dva ponuđača Atlantska plovidba i Luka Dubrovnik digli su upravne tužbe tvrdeći kako je tu riječ i o kriminalnim radnjima jer se Pašalićeva ponuda kosila s odredbama natječaja. Direktor Luke Gruž zbog toga je čak podignuo i kaznenu prijavu protiv službenice resornog Ministarstva Nine Perko, koja je bila na čelu Povjerenstva za provedbu tog natječaja.
Odluka suda nalagala je da se koncesija dodijeli Luci Dubrovnik, no čini se kako je Zoran Milanović to odlučio jednostavno – zanemariti.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist