Natrag
16.2.2019 20:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Međunarodni susret mladih “rEUnited”

18.2.2013 @ 12:12 Ana Prohaska Zanimljivosti
6;6

Podijelite:

Međunarodni susret mladih "rEUnited'' počeo je ovog ponedjeljka u hotelu Astarea u Mlinima i trajat će do 23. veljače. Susret organizira Europski dom Dubrovnik uz financijsku potporu europskog programa Mladi na djelu i Grada Dubrovnika.

U radu susreta sudjeluje 28 mladih iz Hrvatske, Austrije i Slovenije, država koje su tijekom više stoljeća dijelile istu sudbinu, i koje će od 1. srpnja 2013. ponovno dijeliti istu sudbinu – ovaj put članstva u Europskoj uniji, zbog čega je susret i nazvan ''rEUnited''.

Glavne teme susreta su europsko građanstvo te urbani i ruralni razvoj u Europskoj uniji. Kroz razne metode neformalnog učenja: grupni rad, igre, interaktivne prezentacije i diskusije, hrvatski će sudionici dobiti informacije o EU, a sudionici iz Austrije i Slovenije moći će upoznati najjužniji dio buduće 28. članice Europske unije.

Terenski posjet ruralnoj sredini, kao i prezentacije sudionika iz sredina s manje mogućnosti iz sve tri države, pridonijet će izradi preporuka kako poboljšati kvalitetu života u tim sredinama uz pomoć EU. Članovi udruge ''Luža'' iz Dubrovnika će tijekom filmskih radionica pomagati sudionicima u izradi kratkometražnog filma, koji će i nakon susreta ostati dostupan na internetu.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana