Zanimljivosti

Međunarodni susret mladih “rEUnited”

Međunarodni susret mladih "rEUnited''

Međunarodni susret mladih "rEUnited'' počeo je ovog ponedjeljka u hotelu Astarea u Mlinima i trajat će do 23. veljače. Susret organizira Europski dom Dubrovnik uz financijsku potporu europskog programa Mladi na djelu i Grada Dubrovnika.

U radu susreta sudjeluje 28 mladih iz Hrvatske, Austrije i Slovenije, država koje su tijekom više stoljeća dijelile istu sudbinu, i koje će od 1. srpnja 2013. ponovno dijeliti istu sudbinu – ovaj put članstva u Europskoj uniji, zbog čega je susret i nazvan ''rEUnited''.

Glavne teme susreta su europsko građanstvo te urbani i ruralni razvoj u Europskoj uniji. Kroz razne metode neformalnog učenja: grupni rad, igre, interaktivne prezentacije i diskusije, hrvatski će sudionici dobiti informacije o EU, a sudionici iz Austrije i Slovenije moći će upoznati najjužniji dio buduće 28. članice Europske unije.

Terenski posjet ruralnoj sredini, kao i prezentacije sudionika iz sredina s manje mogućnosti iz sve tri države, pridonijet će izradi preporuka kako poboljšati kvalitetu života u tim sredinama uz pomoć EU. Članovi udruge ''Luža'' iz Dubrovnika će tijekom filmskih radionica pomagati sudionicima u izradi kratkometražnog filma, koji će i nakon susreta ostati dostupan na internetu.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist