Zanimljivosti

Međunarodni dan turističkih vodiča

Međunarodni dan turističkih vodiča

Međunarodni dan turističkih vodiča obilježava se upravo danas, a Društvo turističkih vodiča Dubrovnik organizira besplatna vođenja po Gradu za sve građene Grada i županije.

Sve je započelo u Beču prije 22 godine, kada su lokalni vodiči odlučili predstaviti svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Od tada, na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča (The World Federation of Tourist Guide Associations), 21. veljače obilježava se kao Međunarodni dan turističkih vodiča.

Dan se obilježava besplatnim razgledavanjem grada za lokalno stanovništvo ali i turiste koji se tada nađu u njihovom gradu. Svake godine sve više gradova organizira besplatno razgledavanje od strane Turističkih zajednica.

– Što se tiče naših članova pripremili smo druženje uz kavu i kolače u hotelu Hilton Imperial. Za naše sugrađane već od početka veljače organiziramo besplatna vođenja, a na upit organiziramo i vođenje učenika osnovnih škola iz cijele županije. Odaziv je zaista sjajan, već u ponedjeljak i utorak imamo više vođenja naših učenika – kazala je predsjednica Društva turističkih vodiča Dubrovnik Marina Krističević.

Obilazak Grada za sugrađane organizira se u subotu ispred Orlandovog stupa, no prije polaska treba se javiti u ured turističkih vodiča koji se nalazi na Gundulićevoj poljani kako bi se osigurao dovoljan broj vodiča.

Otkrijte tajne koje skriva vaš grad šetnjom uz stručno vođenje turističkih vodiča i to potpuno besplatno. Turističke zajednice hrvatskih gradova obilježavaju Međunarodni dan turističkih vodiča.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist