DuList IN

MEĐUNARODNI DAN ČOKOLADE Pogledajte tko je sve uživao u ovom omiljenom slatkišu u Kinu Slavica?

MEĐUNARODNI DAN ČOKOLADE Pogledajte tko je sve uživao u ovom omiljenom slatkišu u Kinu Slavica?

Ove nedjelje u ljetnom kinu Slavica Kinematografi Dubrovnik i poetična čokomanufaktura Poeticacao počastili su Dubrovčane gastro-filmskom proslavom najguloznijeg praznika ‘Međunarodnog dana čokolade’ uz zalazak sunca, u hladovini borova i čempresa.

Program je započeo u 19 sati radionicom za djecu, ljetnim izdanjem ‘Male škole čokolade’ sinjorine Poetikakao i gospara Rogača, koja je vrvila od prijavljenih školaraca.

Nakon, prikazan je i film ‘Semisweet: Life in Chocolate’, redatelja Michaela Allcocka, koji paralelno kroz četiri bitno različite priče pokušava sintetizirati ono što danas čini taj čarobni, gorko-slatki svijet čokolade.

U goste došla je i dr.sc. Katija Dolina, botaničarka sa Instituta za more i priobalje; zatim princeza dubrovačkih slastica sa zavidnom lokalnom i inozemnom karijerom te odnedavna vlastitom slastičarnom ‘Malom trubom’, Lucija Tomašić Šarić, dok je ‘Čokoladnu ćakulu’ moderirala arhitektica čokolade Irena Bastijanić, suorganizatorica proslave i pokretačica poetične čokomanufakture Poeticacao.

Za kraj posjetitelji su uživali u tratementu uz plavac mali biodinamičke pelješke vinarije Križ, čokoladu Poeticacao koja spaja najfiniji peruanski kakao etičnog porijekla s daškom mljetskog maslinovog ulja, zaslađujući ih samo šipanskim rogačem i lokalno b(i)ranim začinima te omiljene čokoladne gulozarije čarobnica Lucije Tomašić Šarić i Antonije Medo.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist