Natrag
20.4.2019 01:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

MEĐUNARODNA PROMOCIJA MAGISTARA ‘Znanje je najvažniji resurs koji možete posjedovati’

16.10.2018 @ 15:10 Dulist.hr Aktualno
61;61

Podijelite:

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum i rektor Sveučilišta u Palermu Fabrizio Micari uručili su ovog utorka diplome magistrima obaju sveučilišta u rektoratu. Prva je to svečana promocija double degree diplomskih studija ekonomije u Hrvatskoj.

Petero talijanskih studenata primilo je diplome, a obratili su im se rektori sveučilišta na hrvatskom i talijanskom jeziku.

– Znanje je najvažniji resurs koji možete posjedovati. Ono vam nitko ne može oduzeti i ono je vaša prednost i ulaznica na današnje turbulentno tržište rada. Neka vam ono bude motiv za daljnji rad i ustrajanje u ostvarivanje vlastitih ciljeva. Današnjim danom stekli ste čast i privilegiju nazivati se akademskim građanima. Krećete u život s diplomom koja vrijedi bilo gdje u svijetu – otvorio je promociju rektor Nikša Burum.

– Sveučilište u Palermu je priznata javna akademska institucija zapadne Sicilije. Sa svojih pet škola i 20 odjela pokriva najvažnija područja znanstvenog i tehnološkog znanja. Nudimo 124 studijska programa, kao i 33 magisterija struke i 44 studija za specijalističko usavršavanje te 16 programa za doktorate. Naše sveučilište pohađa više od 40 tisuća studenata – naglasio je rektor Fabrizio Micari.

Rektori su također naglasili važnost međunarodnih akademskih odnosa i jačanju suradnje dvaju država.

– Uspjeli ste ipak ponajviše svojim trudom, upornošću i nadarenošću. Međutim nemojte zaboraviti da se uči cijeli život i da su vam vrata Sveučilišta u Dubrovniku uvijek širom otvorena – zaključio je Burum.

– Nadam se da će ovi ovdje studenti biti prvi od mnogih koji će uslijediti, kao i mnogih studenata iz Dubrovnika koji će diplomirati u Palermu, i to je prvi važan korak u smjeru europske integracije – završio je Micari.

Kraj promocije obilježile su grupne fotografije i zdravica, a nije izostalo ni tradicionalno bacanje šešira novih magistara!

 

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana