Natrag
19.2.2019 02:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Među “apostolima” veći broj sportaša

6.4.2012 @ 8:24 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić na Veliki je četvrtak u Katedrali predvodio Misu večere Gospodnje s obredom pranja nogu 'apostolima'.

Među ovogodišnjim 'apostolima' veći je broj sportaša, a predstavljajući ih katedralni župnik don Sanko Lasić istaknuo je kako je time i Crkva željela odati im priznanje za sve dobro što oni čine u lokalnoj zajednici, ali i u svijetu.

Za ovogodišnje 'apostole su izabrani dubrovački paraolimpijac Mihovil Španja, braća vaterpolist i rukometaš Andro i Nikša Bušlje, vaterpolist Paulo Obradović, judaš Leo Bulić, tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković, ravnatelj Dubrovačke privatne gimnazije Tomislav Franušić, obrtnik i ovogodišnji festanjul Stjepo Aksić, pomorac i prošlogodišnji festanjul Vlaho Kulušić, članovi Bratstva Presvetog Sakramenta pri katedrali Ivan Dugandžić i Mišo Lazarević, te Ivan Crnjac, predstavnik katedralne župe.

Kako donosi Ika.hr, biskup Uzinić u homiliji je govorio o euharistiji ustanovljenoj na blagdan Velikog četvrtka, a razlog njezinog nastanka je ljubav.

Život i smrt druge božanske osobe koja se utjelovila u Isusu Kristu, mogu se razumjeti samo u kontekstu ovog govora o ljubavi, rekao je biskup, dodavši kako je to veliko otajstvo koje pravilno mogu shvatiti samo oni koji se – potaknuti tom Božjom ljubavlju jer Bog je prije ljubio nas – sami nauče davati u ljubavi.
 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana