Zanimljivosti

Među “apostolima” veći broj sportaša

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić na Veliki je četvrtak u Katedrali predvodio Misu večere Gospodnje s obredom pranja nogu 'apostolima'.

Među ovogodišnjim 'apostolima' veći je broj sportaša, a predstavljajući ih katedralni župnik don Sanko Lasić istaknuo je kako je time i Crkva željela odati im priznanje za sve dobro što oni čine u lokalnoj zajednici, ali i u svijetu.

Za ovogodišnje 'apostole su izabrani dubrovački paraolimpijac Mihovil Španja, braća vaterpolist i rukometaš Andro i Nikša Bušlje, vaterpolist Paulo Obradović, judaš Leo Bulić, tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković, ravnatelj Dubrovačke privatne gimnazije Tomislav Franušić, obrtnik i ovogodišnji festanjul Stjepo Aksić, pomorac i prošlogodišnji festanjul Vlaho Kulušić, članovi Bratstva Presvetog Sakramenta pri katedrali Ivan Dugandžić i Mišo Lazarević, te Ivan Crnjac, predstavnik katedralne župe.

Kako donosi Ika.hr, biskup Uzinić u homiliji je govorio o euharistiji ustanovljenoj na blagdan Velikog četvrtka, a razlog njezinog nastanka je ljubav.

Život i smrt druge božanske osobe koja se utjelovila u Isusu Kristu, mogu se razumjeti samo u kontekstu ovog govora o ljubavi, rekao je biskup, dodavši kako je to veliko otajstvo koje pravilno mogu shvatiti samo oni koji se – potaknuti tom Božjom ljubavlju jer Bog je prije ljubio nas – sami nauče davati u ljubavi.
 
 

Pročitajte još

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist

ŽELJEZNICOM PO KONAVLIMA Zavirite u fascinantni svijet Pera Šiše

Dulist