Grad

Medović donijela 172,8 milijuna kuna tešku Odluku o privremenom financiranju

Medović donijela 172,8 milijuna kuna tešku Odluku o privremenom financiranju

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik Nada Medović donijela je 172,8 milijuna kuna ”tešku” Odluku o privremenom financiranju za razdoblje siječanj – lipanj 2017. godine, kao dopunu ranijoj odluci za prvo tromjesečje, javljaju u četvrtak iz Grada Dubrovnika.
Kako navode na službenim stranicama, Odluka o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa gradskih tijela i drugih proračunskih korisnika Grada Dubrovnika za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine stupila je na snagu u srijedu, 12. travnja objavom u Službenom glasniku Grada Dubrovnika, a planirana je u iznosu od 172 846 200 kuna, što je razmjerno ukupnim rashodima izvršenim u istom razdoblju prethodne godine.
Iz Grada navode kako su u sklopu odluke i u drugom tromjesečju predviđena dostatna sredstva za sve postojeće programe subvencija, mjere Socijalnog programa, dodatke na mirovine, dotacije vrtićima, osnovnim školama, javnoj ustanovi Športski objekti Dubrovnik, udrugama civilnog društva i sportskim klubovima, dok su značajniji iznosi predviđeni za redovne programe održavanja javnih, prometnih i zelenih površina u svjetlu nadolazeće turističke sezone i odvoz komunalnog otpada van grada s obzirom na skoro zatvaranje i sanaciju odlagališta na Grabovici.
Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu u svom je proračunu osigurao milijun kuna za redovno održavanje plaža i pomorskog dobra sukladno postojećem ugovoru, a za održavanje čistoće javnih površina i održavanje zelenih površina osigurano je po ukupno 4,6 milijuna kuna, dok je za održavanje prometnih površina predviđen iznos od gotovo 3 milijuna kuna. Grad Dubrovnik će za nastavak sufinanciranja izgradnje groblja Dubac u razdoblju travanj – lipanj izdvojiti 5,1 milijun kuna, a za sufinanciranje odvoza otpada na odlagališta van Dubrovnika predviđen je iznos od 3,2 milijuna kuna.
U segmentu kulture i u drugom tromjesečju prioritet je financiranje dvanaest ustanova u kulturi kojima je osnivač Grad Dubrovnik. Za programsku djelatnost ustanova, tradicionalno značajniju u ovom dijelu godine, iz proračunskih sredstava (bez prihoda proračunskih korisnika) izdvaja se iznos od 3.7 milijuna kuna.
Napominju i kako je osigurano sufinanciranje i velikih sportskih manifestacija značajnih za Grad poput ”Dubrovačkog međunarodnog polumaratona” (DuMotion), Europskog kupa u judu, i Međunarodnog vaterpolskog turnira ”Tomo Udovičić”. Odlukom je predviđeno i financiranje manifestacija u okviru programa ”Mladi i Grad skupa”, koje se tradicionalno održavaju u ovom dijelu godine poput ”Foruma mladih”, manifestacije ”Adio školo” i ”Festivala umjeteonstva djece i mladih” na Porporeli.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist