Sport

‘MEDO’ UOČI DERBIJA JUG-OLYMPIAKOS ‘Očekujemo pravu, mušku borbu’

'MEDO' UOČI DERBIJA JUG-OLYMPIAKOS 'Očekujemo pravu, mušku borbu'

Vaterpolisti Juga u srijedu, 23. siječnja, na domaćem terenu dočekuju grčki Olympiakos u derbiju 7. kola LEN Lige prvaka. Tim povodom održana je i konferencija za medije na kojoj su uz Jugovog trenera Vjekoslava Kobešćaka i igrača Luku Lončara bili i predstavnici aktualnog prvaka Europe, trener Thodoris Vlachos i jedan od najboljih igrača Paulo Obradović.

-Igramo protiv aktualnog prvaka Europe, što samo po sebi govori o kakvoj se utakmici radi. Mi smo u ovu sezonu ušli s maksimalnim brojem pobjeda, iako je to malo bilo i neočekivano, dok je Olympiakos kroz prva dva kola neočekivano izgubio neke bodove. No, Olympiakos je uhvatio formu, prije nekoliko dana su obranili naslov pobjednika kupa Grčke i definitivno nas čeka velika, vrhunska utakmica. Nadam se i neizvjesna – rekao je uvodno trener Vjeko Kobešćak dodavši kako je Jug tek na početku puta stvaranja momčadi koja će se nadograđivati i rasti kroz sljedećih nekoliko godina.

Trener grčkog kluba Thodoris Vlachos rekao je kako su sretni svaki put kad dolaze u Dubrovnik jer ‘znaju da ih čeka velika utakmica protiv velikog kluba’. Olympiakos je u Dubrovnik stigao nakon osvajanja grčkog kupa, u što je uloženo dosta truda jer ovaj klub želi zadržati primat u svim natjecanjima u Grčkoj.
-Znamo da je teško igrati u Dubrovniku, Jug je svake godine jak, posebno kod kuće. Ove godine jedini je u našoj skupini ostvario sve pobjede te se pripremamo za tešku utakmicu, ali došli smo ovdje zaključiti prvi dio natjecanja pobjedom – rekao je trener grčkog kluba dodavši kako im je krajnji cilj Final eight gdje će pokušati obraniti titulu prvaka.

Jugov igrač Luka Lončar rekao je kako nas očekuje velika utakmica.
-U zadnjih nekoliko godina i mi i Olympiakos smo standardni sudionici Final eight-a. Na nama je možda malo veći pritisak jer igramo kod kuće. Mislim da su šanse 50:50, jer su sve utakmice koje smo igrali s njima bile neizvjesne do kraja i onaj tko bude smireniji i koncentriraniji će i pobijediti – rekao je Lončar izrazivši nadu da će publika ispuniti bazen u Gružu u što većem broju kako bi podržala momčad i dovela ih do pobjede koja će našem klubu jako značiti za nastavak natjecanja.

Bivši igrač Juga, danas u redovima grčkog kluba Paulo Obradović istaknuo je kako Olympiakos ove godine nije krenuo kako je očekivao.
-Izgubili smo na početku neke bodove, slično kao što je prošle godine Jug malo slabije krenuo pa smo mi dolazili ovdje rasterećeniji. Sad su oni u toj situaciji jer bi nama ti bodovi dobro došli zbog lošijeg početka. Ovdje je riječ o dva jaka protivnika s izuzetno dobrim obranama i bit će to teška utakmica. Kao što je govorio jedan moj bivši trener: Pusti ti ‘ko će ljepše igrati, nego tko će pobijediti’. Nadam se da ćemo mi ovaj put imati malo više sreće, a sto posto sam siguran da je Vjeko utakmicu pripremio jako dobro i očekujemo pravu, mušku borbu – rekao je Obradović istaknuvši kako se nada da će publika znati cijeniti ova dva tima.

Utakmica sedmog kola LEN Lige prvaka Jug CO – Olympiacos igra se na bazenu u Gružu sutra s početkom u 20,30 sati. Izravan prijenos je na programu Arenasport 1.

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist