Kultura

Medo Bogdanović nova je predsjednca Francuske alijanse Dubrovnik

Medo Bogdanović nova je predsjednca Francuske alijanse Dubrovnik

Na u utorak održanoj izbornoj skupštini Francuske alijanse Dubrovnik odabrani su novi članovi upravnog odbora. Za novu predsjednicu odabrana je Ivana Medo Bogdanović a za potpresjednika ponovno je potvrđen Roger Schlachter.

Novo vodstvo zahvalilo je dosadašnjoj predsjednici Maji Bakiji na izvrsnim rezultatima u svom proteklom mandatu koja ostaje i dalje članica odbora Alijanse. Među ostalim je istaknuto da je Alijansa u posljednje četiri godine poslovala s pozitivnim financijskim rezultatima te je u školskoj godini 2018/2019 imala ukupno 100 polaznika svih dobnih skupina koji su uspješno završili tečajeve francuskog jezika. Važno je istaknuto da je Francuska alijansa Dubrovnik od ove godine ovlaštena provoditi i DELF ispite te ih je već u ovoj godini položilo 11 kandidata.Nakon radnog dijela skupštine, profesorice su uručile diplome svim polaznicima a nastavak edukativnog programa Alijanse nastavit će se u rujnu 2019.godine.

Francuska alijansa Dubrovnik organizirala je i ove godine tijekom ožujka razna kulturna i dječja događanja povodom međunarodnog Dana frankofonije, a zahvaljujući suradnjama s Kinematografima Dubrovnik, Dubrovačkim knjižnicama, Muzičkoj školi Luke Sorkočevićima i brojnim osnovnim školama.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist