Natrag
20.3.2019 10:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

Međimurska vina predstavljena dubrovačkim ugostiteljima

13.3.2018 @ 17:36 Dulist dulist IN
7;7

Podijelite:

Već drugu godinu za redom, Međimurci dolaze u Dubrovnik kako bi svoja izvrsna vina predstavili dubrovačkim ugostiteljima, distributerima i poslovnim partnerima. Tako su u ponedjeljak, 12. ožujka u hotelu Dubrovnik Palace kušana 22 vina vinarija Štampar, Dvanajščak-Kozol, Cmrečnjak i Jakopić.

David Štampar, Tea Dvanajščak, Marko Cmrečnjak i Branimir Jakopić osobno su, uz sommeliera Sinišu Lasana, predstavili spomenuta 22 vina svojih vinarija, a kušali su se pjenušci, pušipel, sauvignon blanc, sivi pinot, pinot bijeli, chardonnay, graševina, rajnski rizling, muškat žuti, pinot crni, kupaže. Šećer na kraju bila je graševina izborne berbe prosušenih bobica vinarije Jakopić nagrađena platinastom medaljom na Decanteru.

Poseban naglasak na prezentaciji je dan sorti pušipel po kojoj je Međimurje prepoznatljivo. Kušalo se nekoliko pušipela, a koliko je ta sorta važna međimurskim vinarima govori i činjenica da je posebna boca za pušipel u izradi te će svjetlo dana ugledati već ovu godinu.

-Željeli smo na drugačiji način biti prepoznati na tržištu i da naša autohtona sorta napokon dobije svoju bocu. Svaki vinar punit će svoj pušipel u ovu jedinstvenu bocu te na nju lijepiti svoju etiketu. Tako će svaka vinarija biti prepoznata, dok će, ujedno, na svaki stol doći boca s natpisom Međimurje i logom Hortus Croatiae, što je još jedna dodatna reklama za nas kao regiju – istaknuo je predsjednik Hortus Croatiae David Štampar.

Inače, međimurski vinari kroz svoju udrugu Hortus Croatiae sustavno rade na promociji međimurskih vina koja dolaskom mlađe generacije vinara, uz potporu i suradnju s veteranima međimurskog vinarstva i vinogradarstva, naglasak stavljaju isključivo na kvalitetu svojih proizvoda.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana