Sport

MEČ LOPTA ‘PITURA’ Zadatak je jasan: skinuti StaRR za obranu titule prvaka!

MEČ LOPTA 'PITURA' Zadatak je jasan: skinuti StaRR za obranu titule prvaka!

Nakon što su u prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske u utorak u Varaždinu slavili s 4:0 protiv StaRRa, stolnotenisači Libertas Marinkolora u petak 20. travnja od 17 sati u B dvorani Gospinog polja imaju priliku još jednim slavljem osvojiti novi naslov prvaka Hrvatske.

Bit će to prva prilika za obranu titule najboljeg stolnoteniskog kluba u Hrvatskoj. ‘Rezervni termin’, u slučaju poraza, je nedjelja, također u 17 sati u istoj dvorani. Prvak će biti momčad koja prva ostvari dvije pobjede u finalnoj seriji.

Podsjetimo, u prvom susretu ‘Pituri’ su u Varaždinu iznenadili domaćeg favorita, koji je nastupio s jednim od dva Kineza. Tan Ruiwu nije nastupio zbog bolesti, a Zeng Jia nije uspio dati veći doprinos svojoj ekipi. Ipak, nijedan od četiri boda nije osvojen lako. Dapače!

U meču Nikole Horvata i Ivana Juzbašića igrač StaRRa poveo je s 2:0 u setovima (11:6 pa 13:11), ali je Ivan uspio preokrenuti susret serijom 11:9, 11:1 i 11:5. Potom je njegov brat Neven odlično otvorio susret s Ronaldom Ređepom, poveo s 2:0 (11:9, 11:6), a Ređep smanjio na 2:1 slavljem u trećem setu 11:8. U završnici četvrtog seta Neven je imao više živaca i smirenosti te slavio s 12:10 za drugi bod ‘Pitura’.

Potom je uslijedio meč Kineza Zeng Jia i Tomislava Japeca. Domaći su očekivali baš preko Zenga potaknuti preokret u susretu, ali Japec je još jednom ove sezone odigrao sjajno. Osvojio je prvi set 11:6, Zeng je poravnao s 11:7, a Japec poveo s 11:9. Kad je istom mjerom uzvratio Zeng, svima je bilo jasno da će i u ovom meču odlučivati neizvjesni peti set. Koji je opet otišao na stranu ‘Pitura’, jer je Japec slavio s 12:10 za 3:0. Četvrti bod Libertas Marinkoloru donio je par Japec – Ivan Juzbašić koji je s 3:2 svladao Ređepa i Zenga u još jednoj drami – 7:11, 11:9, 11:6, 5:11, 9:11!

Naravno, ta 4:0 gostujuća pobjeda neće ništa značiti ukoliko ‘Pituri’ popuste u drugoj utakmici. Stoga im je potrebna velika podrška vijernih navijača, za koje smo sigurno da će već po tradiciji osigurati vrhunsku atmosferu kakvu ovakav događaj zaslužuje.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist