Zanimljivosti

McDonalds radnicima: Ne jedite ‘fast food’!

I najveći lanac brze prehrane, McDonalds, zahvatio je svjetski trend sve veće brige za zdravlje radnika.

Na njihovu je websiteu za ljudske resurse osvanula preporuka radnicima da izbjegavaju hamburgere i pomfrit kad god je moguće, i to zbog zdravstvenih rizika.

Russia Today prenosi vijest kako je site McResource, na kojem su već dijeljeni savjeti kako živjeti sa satnicom od 7,5 dolara, "skuhao" novi pametan savjet: ljudi koji pripremaju i serviraju hranu u McDonald'su tu istu hrane ne bi smjeli jesti jer je zapravo nezdrava, prenosi Vecernji.hr.

Fast food je brza, cjenovno razumna i lako dostupna alternativa obrocima spravljenima kod kuće. Iako je to praktično i ekonomično za užurbani način života, brza hrana jest izrazito kalorična, masna, puna šećera i soli, i može povećati rizik od pretilosti – piše u tom priopćenju kompanije.

To za vojsku od čak 700.000 radnika u McDonald'sima u cijelom svijetu znači da umjesto BigMaca, prženih krumpirića i ostalih delicija radije mogu/trebaju konzumirati razne salate, juhe i povrće, kako bi održali svoju vitalnost. No, obzirom na to da "zdrave" ponude nema na njihovim menijima, upute su paradoksalne, jer se doimaju kao da tvrtka pljuje na ruku koja je hrani…

No, nakon što su savjeti izazvali nemale neugodne komentare, McDonald's se ogradio onako kako je najlakše – porukom da su dijelovi teksta izvađeni iz konteksta.

Pročitajte još

SLAVIMO KOROSANTE Blagdan Tijelova u dubrovačkoj prvostolnici

Dulist

PROJEKT ‘WebPoSt’ Dubrovački studenti nagradili web majstore

Dulist

NAJBOLJI LIKOVNI RADOVI Djeca prepoznala važnost civilne zaštite

Dulist.hr