Aktualno

Matušiću za promatranje 300 eura dnevno

Frano Matušić (HDZ)

Saborski zastupnik Frano Matušić ubuduće će za posao promatrača u Europskom parlamentu dobivati dnevnicu od 304 eura, javlja tportal.

Naime, Saborski odbor za izbor i imenovanja objavio je imena hrvatskih promatrača. To su SDP-ovci Tonino Picula, Ingrid Antičević Marinović, Biljana Borzan, Romana Jerković i Tanja Vrbat, HNS-ov Jozo Radoš, SDSS-ov Milorad Pupovac, HDSSB-ov Boro Grubišić, Nikola Vuljanić iz Hrvatskih laburista, te HDZ-ovi Andrej Plenković, Davor Božinović i Frano Matušić.

Tih dvanaest saborskih zastupnika od travnja bi trebalo sjediti u Europskom parlamentu kao promatrači dok Hrvatska ne pristupi EU kao punopravna članica. Nakon ulaska, na izborima će se odlučivati tko će zastupati Hrvatsku u Europi.

Premda nemaju pravo glasa, promatrači mogu sudjelovati u raspravama, a njihov status promatrača financijski nema nikakvu razliku od statusa zastupnika u Europskom parlamentu. Imat će mjesečnu plaću od najmanje šest tisuća eura, a tome treba dodati i iznos dnevnice, putnih troškova i nekih drugih naknada.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist