Natrag
22.4.2018 12:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Matušić opet “najskuplji” putnik

14.7.2012 @ 17:36 Ana Prohaska Politika

Podijelite:

Saborski zastupnik HDZ-a i u novom sazivu Hrvatskog sabora ostaje doslijedan svojim užancama kad su putni troškovi u pitanju. Već u prvom polugodištu s kolegom mu Marinom Jurjevićem suvereno je zauzeo vrh ljestvice ‘najskupljih’ saborskih zastupnika.

Naime, nakon četiri sjednice i 61 zasjedanja u šest mjeseci te ukupno 343 odrađena sata, može sepodvući crtu i vidjeti koji su zastupnici bili najaktivniji i nalijeniji, tko je najviše potrošio na putovanje i stanovanje, tko se jedva pojavio u sabornici, piše Večernji list.

Na troškove života najviše je potrošio SDP-ov Marin Jurjević koji na posao putuje iz Splita. U šest mjeseci potrošio je 99 912 kuna. Frano Matušić ga slijedi s 89 020 potrošenih kuna, a ova dva imena odavno su poznata kao najveći potrošači kad su putovanja u pitanju.

Inače iznos potrošen na putne troškove u odnosu na lani smanjio se s 2,897.020 kuna na 2,097.334 kuna. No, porasli su troškovi najamnine stanova zastupnika na koje je u u prvih šest mjeseci potrošeno 1,252.196 kuna, dok je lani taj trošak iznosio 1,173.992 kune.

Željko Kerum je zastupnik s najmanje dolazaka u Sabor, a redovit nije baš bio ni HSS-ov Damir Bajs koji se sa strankom još spori oko saborskog mandata. Na dolaske HDZ-ovaca utjecali su njihovi unutarstranački izbori.

Najaktivniji zastupnici bili su HDSSB-ovci, a najglasniji među njima je đakovački gradonačelnik Zoran Vinković.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana