Zanimljivosti

Maturanti, pokažite svoje informatičko znanje!

Maturanti, pokažite svoje informatičko znanje!

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) poziva sve maturante da se prijave na natjecanje iz znanja u području informacijskih tehnologija.

IT INNOVATION CHALLENGE održat će se 27. travnja s početkom u 9 sati, u prostorijama Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju u Dubrovniku i Zagrebu. Prijave za natjecanje zaprimaju se do četvrtka, 25. travnja, a na natjecanje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. 

Natjecatelji će se znanjem informatike, tehnološkom inovativnošću i kreativnošću boriti za pet vrijednih stipendija, u iznosima od 2000 do 7000 eura.

Cilj natjecanja je među srednjoškolcima promicati informacijske tehnologije, kao jednu od najperspektivnijih akademskih disciplina današnjice, te potaknuti kreativne i inovativne mlade pojedince da izraze svoje potencijale.  

U prvoj fazi natjecanja, provjeravat će se teorijske osnove iz gotovo svih područja informatike, kao i opća informiranost o aktualnim temama iz svijeta informacijskih tehnologija. U drugoj fazi natjecanja, deset finalista koji u prvoj fazi ostvare najbolje rezultate, imat će zadatak pokazati svoju kreativnost i inovativnost tako da već postojeći proizvod tehnološki unaprijede za potrebe tržišta budućnosti, odnosno 2020. godine.

Pet kandidata koji u drugoj fazi ostvare najbolje rezultate, dobit će stipendije u iznosima od 2000 do 7000 eura za upis na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju, na stručni preddiplomski studij Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb).
Imena pobjednika bit će objavljena u četvrtak 2. svibnja na službenoj web stranici visoke škole – www.acmt.hr – gdje se može pronaći i više informacija o natjecanju.

Svi zainteresirani kandidati pozvani su da svoje prijave najkasnije do 25. travnja pošalju putem linka.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist