Zanimljivosti

Maturanti, pokažite svoje informatičko znanje!

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) poziva sve maturante da se prijave na natjecanje iz znanja u području informacijskih tehnologija.

IT INNOVATION CHALLENGE održat će se 27. travnja s početkom u 9 sati, u prostorijama Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju u Dubrovniku i Zagrebu. Prijave za natjecanje zaprimaju se do četvrtka, 25. travnja, a na natjecanje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. 

Natjecatelji će se znanjem informatike, tehnološkom inovativnošću i kreativnošću boriti za pet vrijednih stipendija, u iznosima od 2000 do 7000 eura.

Cilj natjecanja je među srednjoškolcima promicati informacijske tehnologije, kao jednu od najperspektivnijih akademskih disciplina današnjice, te potaknuti kreativne i inovativne mlade pojedince da izraze svoje potencijale.  

U prvoj fazi natjecanja, provjeravat će se teorijske osnove iz gotovo svih područja informatike, kao i opća informiranost o aktualnim temama iz svijeta informacijskih tehnologija. U drugoj fazi natjecanja, deset finalista koji u prvoj fazi ostvare najbolje rezultate, imat će zadatak pokazati svoju kreativnost i inovativnost tako da već postojeći proizvod tehnološki unaprijede za potrebe tržišta budućnosti, odnosno 2020. godine.

Pet kandidata koji u drugoj fazi ostvare najbolje rezultate, dobit će stipendije u iznosima od 2000 do 7000 eura za upis na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju, na stručni preddiplomski studij Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb).
Imena pobjednika bit će objavljena u četvrtak 2. svibnja na službenoj web stranici visoke škole – www.acmt.hr – gdje se može pronaći i više informacija o natjecanju.

Svi zainteresirani kandidati pozvani su da svoje prijave najkasnije do 25. travnja pošalju putem linka.

Pročitajte još

Prije godinu dana HIRovci krenuli na put oko svijeta

Dulist

ANTE EREŠ Liječio je Tita i igrače Bayerna. Tek mu je 81. i radit će dok ga služe glava i ruke

Maria Prkut

KOMADIĆ RAJA ZA KOLEKCIONARE Na lapadskom buvljaku ‘okitite se’ medaljama i ordenima

Leona Rašica