PolitikaUrednički izbor

MATO FRANKOVIĆ Romana Vlašić je izgubila moje povjerenje!

MATO FRANKOVIĆ Romana Vlašić je izgubila moje povjerenje!

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika izgubila je moje povjerenje – rekao je gradonačelnik Mato Franković, uvodno na sjednici Gradskog vijeća tijekom rasprave o dnevnom redu.

-Direktorica je željela izmanipulirati vijećnike jer je rekla da je o stavljanju izvješća o radu na dnevni red saznala iz medija. Međutim, ja sam je početkom listopada izvijestio da je na zahtjev vijećnika Željka Raguža potrebno podnijeti izvještaj o radu, što je legitimno. TZ je jedan od nositelja krovnog gospodarskog poslovanja i ne vidim razlog zašto ne bismo raspravljali o njenom radu, to je bitno u interesu svih medija i vijećnika. Ona se o istom očitovala, dostavila je materijale, bila je upoznata kada je sjednica, a prije tjedan dana me je izvijestila kako misli da treba biti u Londonu. Rekao sam joj da je Gradsko vijeće krovno predstavničko tijelo Grada. TZ je dio Grada Dubrovnika i predstavlja s istim neraskidivu vezu, a turizam je glavna gospodarska grana našeg grada te sam istaknuo važnost dolaska na sjednicu – rekao je gradonačelnik dodavši kako joj je odgovorio da nedolazak na sjednicu predstavlja ozbiljan presedan iskazivanja dubokog nepoštovanja prema vijećnicima.

-Ovo nije nikakav progon, direktorica je imala pravo doći ili ne doći na sjednicu i s tim poslati poruku i meni i vijećnicima – objasnio je gradonačelnik.

Stoga je izvješće o radu TZ-a za 2017. i 2018. godine, o kojem su na zahtjev vijećnika Željka Raguža, ovog ponedjeljka trebali raspravljati gradski vijećnici, skinuto s dnevnog reda sjednice.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist