Grad

MATO FRANKOVIĆ ‘Osuđujem otimanje pasa drumskih razbojnika usred noći’

MATO FRANKOVIĆ 'Osuđujem otimanje pasa drumskih razbojnika usred noći'

Uoči sjednice Gradskog vijeća, koja je započela u 15 sati, a kojoj je prethodio i prosvjed građana pred Gradskom vijećnicom, komentar noćašnje akcije otimanja pasa sa Žarkovice uz policijske snage dao je i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković.

– Apsolutno osuđujem ponašanje Grada Dubrovnika i tvrtke Sanitat da u nedolično doba noći kao da kradu, kao da uzimaju ne znam što upadaju na Žarkovicu i otimaju životinje. Takvo nešto se ne radi. Gradonačelnik još jednom pokazuje da ne razumije ovaj grad i da se ne zna ponašati u ovom gradu. Ukoliko je imao sve potrebne dokumente mogao je doći u osam sati ujutro i uzeti životinje, vjerujem da mu nitko to ne bi branio, ali u dva sata ujutro kao drumski razbojnik otimati životinje to apsolutno osuđujem. S druge strane osudio bih i skupinu koja se okupila ispred gradonačelnikove kuće.

To nije primjerno, pravo na život, obitelj i dom ne smije biti povrijeđeno, a to je jutrošnjim okupljanjem povrijeđeno. Postoje drugi načini, postoji Gradsko vijeće i institucije preko kojih se sve top skupa može rješavati. Vjerujem da je ovo priča koja će se nastaviti i na Gradskom vijeću jer smo jutros doživjeli vrlo nehumani čin zato što se netko bojao građana. Meni osobno nije potrebna policija za ići cestom, ali gradonačelnik se očito boji svojih sugrađana pa koristi i policijske snage kako bi sigurno prošetao svojim gradom. Ovakav način ponašanja apsolutno je neprihvatljiv, ukoliko postoje uredni dokumenti moglo se to na kulturniji način izvesti – istaknuo je Franković, dodavši kako će se na Gradskom vijeću tražiti i od gradonačelnika i od direktora Sanitata objašnjenje zašto je bilo potrebno u 2 sata ujutro otimati pse, te zašto ne postoji jasan popis pasa koje su oduzeli. Tražit će se i koliko je sve to skupa koštalo građane grada Dubrovnika.

Napomenuo je i kako ne treba zaboraviti da je sve skupa počelo zbog činjenice jer Dubrovnik nema adekvatan azil.
– Zaboravljamo da je gradonačelnik prije 7 godina jasno izrekao da će izgraditi azil, a i danas je to još uvijek mrtvo slovo na papiru. Vjerujem da postoji još pameti i mudrosti i da možemo krenuti od početka – naglasio je Mato Franković, spomenuvši i činjenicu da u azilu ne bi bilo preko 300 životinja da ne postoje sugrađani koji ih jednostavno ostavljaju na ulici.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist