Politika

MATO FRANKOVIĆ OŠTRO PORUČIO ‘Andro Vlahušić je trgovao GUP-om po principu osobnog bogaćenja’

MATO FRANKOVIĆ OŠTRO PORUČIO 'Andro Vlahušić je trgovao GUP-om po principu osobnog bogaćenja'

Izmjene Generalnog urbanističkog plana i zaustavljanje urbanističkog kaosa teme su pitanja vijećnika Nikše Selmanija. On je na Gradskom vijeću, postavljajući pitanje, rekao kako gradonačelnik svojim ne djelovanjem postaje dio iste skupine koja je donijela ovakav GUP te ga prozvao odgovornim za stanje u prostoru.

-Svi se možemo složiti da smo naslijedili stanje općeg kaosa. GUP koliko ga god stavljali meni na leđa niti sam usvojio, niti sam u njemu sudjelovao. Da mene pitate, nema goreg i lošijeg dokumenta u Gradu Dubrovniku. Znamo tko ga je donio. Zašto nikad niste prozvali onoga koji ga je donio, a to je Andro Vlahušić koji je s GUP-om trgovao i radio po principu osobnog bogaćenja. Neka me tuži za klevetu pa ću mu reći gdje je, što i za koga napravio – poručio je gradonačelnik Mato Franković.

Rekao je kako su pokrenute izmjene GUP-a, koje će biti usvojene do kraja ove godine te će se s tim dokumentom uvesti mjera u prostoru.

-Žalim što cijeli grad nije pod buffer zonom. Da se to dogodilo, nikad se ne bi se dogodila ona grdosija u Uvali Lapad – rekao je te izrazio žaljenje što je tadašnji GUP usvojen dijelom i glasovima HDZ-a.

-Drago mi je da isti ti koji su to napravili danas ne sjede u Gradskom odboru HDZ-a – poručio je Franković.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist