Grad

MATO FRANKOVIĆ Od nacionalnog avioprijevoznika očekivali smo malo žrtve i partnerski odnos

MATO FRANKOVIĆ Od nacionalnog avioprijevoznika očekivali smo malo žrtve i partnerski odnos

Moram priznati da sam od nacionalnog prijevoznika ipak očekivao da se malo žrtvuje, bez obzira na situaciju u kojoj se kompanija nalazi jer ona kao prijevoznik mora biti kralježnica spajanja turističkih destinacija, posebno Dubrovnika s ostatkom svijeta – rekao je u razgovoru za Jutarnji list gradonačelnik Mato Franković komentirajući nedavni potez Croatia Airlines, odnosno reduciranje domaćeg zračnog prometa, samo tri dana nakon ponovne uspostave.

-Mislim da kompanija takve odluke trebala donositi u dogovoru s gradom i nadležnim ministarstvom, ovaj potez nije u redu, posebno s obzirom na to da smo od nje očekivali partnerski odnos. Mislim da će se vrlo brzo vidjeti koliko je važno imati domaćeg prijevoznika, jer ne možemo ovisiti o Lufthansi, British Airwaysu i ostalima. Ako imamo vlastitog operatera, tada treba uložiti više novca, možda čak svjesno ući i u gubitak, posebno u situaciji u kojoj bi država dugoročno od toga imala koristi – ističe Franković koji je detaljnije pojasnio plan Grada Dubrovnika za uspostavu turizma, među kojima su i korekcije cijene dubrovačkih atrakcija.

– Pripremili smo cijeli paket popusta te ćemo ići s nižim cijenama u muzejima i rezerevatima, potom s posebnim gratis programima za goste. Dodatno, radimo na kulturnom programu u kojem ćemo jednom tjedno organizirati besplatne koncerte i klasične koncerte našeg simfonijskog orkestra, a na našu dubrovačku karticu ponudit ćemo gostima popust od 50 posto na autobusni prijevoz. Bit će, dakle, događaja, održat će se i ljetne igre, ali voljeli bismo organizirati i međunarodne programe koji bi također mogli biti razlog dolaska u Dubrovnik. Ne mogu vam otkriti konkretno, ali dogovaramo gostovanje jedne velike svjetske glazbene zvijezde za ovu godinu, no prvo moramo posložiti financijsku konstrukciju. Naravno, u planu je i snižavanje cijena posjeta zidinama, kao i Lokrumu – ističe gradonačelnik i dodaje:

– Marketinški je to potrebno napraviti, nisu ljudi u cijelom svijetu odustali od putovanja, pa mislim da je sada dobra prilika poručiti gostima da će Dubrovnik sada biti naljepši, grad bez gužvi i s mjerom, a bude li korekcija cijena pritom razlog više, zašto ne? Osim toga, politika rasta cijena ulaznica za zidine i Lokrum bila se vodila kao pokušaj smanjenja pritiska posjetitelja na te lokacije. Kako sada takvog pritiska neće biti, treba korigirati i cijene. Vjerujem da će udruga tako i napraviti – naglašava.

Izvor: Jutarnji list

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist