Grad

MATO FRANKOVIĆ „Dubrovnik bi mogao postati Vlahušićev taoc i grad-slučaj“

MATO FRANKOVIĆ „Dubrovnik bi mogao postati Vlahušićev taoc i grad-slučaj“

Grad Dubrovnik postat će taocem Andra Vlahušića, ukoliko on bude izabran za gradonačelnika – ističe Mato Franković, kandidat HDZ-a i partnera u drugom krugu izbora za gradonačelnika Dubrovnika.

– Činjenica da u slučaju da Vlahušić ipak postane gradonačelnik, Grad Dubrovnik više se nikad ne bi mogao kandidirati za europsku prijestolnicu kulture, jer ne bi ispunio osnovni uvjet, a to je da na čelu grada nije pravomoćno osuđena osoba – objašnjava Franković.

– Riječ je o apsurdnoj situaciji u kojoj se Vlahušić, umjesto da kao moralna osoba shvati situaciju u koju može dovesti grad, bavi izvrtanjem teza kad poziva Europsku komisiju da mu kaže smije li se kandidirati ili ne. Ako bude izabran, zaustavit će razvoj Grada. Onda nema više pročistača, europske prijestolnice kulture, školskih dvorana, dok je on gradonačelnik. Apsolutna blokada u budućnosti, a da ne spominjem koju bi to sramotu Gradu sve to skupa nanijelo – ističe Franković.

Smatra kako je za ovu situaciju apsurdno prozivati HDZ za krivca.
– On je u Gradsku vijećnicu stavio natpis ‘Zaboravite na privatno, mislite na javno’. Mi ga na to pozivamo. Grad Dubrovnik ne smije postati grad-slučaj – zaključio je Franković.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist