Natrag
20.6.2018 19:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mato Franković: Bit ću kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika

12.11.2016 @ 14:07 Dulist Grad
27;27

Podijelite:

Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković potvrdio je u subotu na svečanom obilježavanju 27. obljetnice osnivanja te stranke u Dubrovniku kako će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Dubrovnika na predstojećim lokalnim izborima u svibnju.

Govoreći na prigodnoj svečanosti Franković je rekao kako je to posljednji put da se obraća stranačkim kolegama kao predsjednik Gradskog vijeća. Istaknuo je kako je uvjeren u pobjedu bez obzira na Zakon o lokalnim izborima, koji će posljednjim izmjenama, onemogućiti gradonačelnika Vlahušića u kandidaturi zbog njegove pravomoćne presude u aferi Šipan.

– Očekuju nas novi izazovi, a uspjeh nećemo temeljiti na zakonima koji unose moral u politiku. Danas vas ovdje pozdravljam posljednji put kao predsjednik Gradskog vijeća, a u idućoj godini ćemo vam podnijeti račune za sve što smo napravili dosada. Želimo izaći na izbore i predstaviti program čija je osnovna karakteristika Grad po mjeri stanovnika – rekao je Franković čiju je najavu dodatno dao naslutiti Andrej Plenković.
– Očekujem da na sljedećim lokalnim izborima župan Dobroslavić ponovi svoj rezultat, a vidim da se Matu (Frankoviću) više ne biva na funkciji predsjednika Gradskog vijeća, a vi mu pomozite da to postigne – rekao je Plenković.

Odgovarajući na novinarski upit nakon svečanosti, Franković je istaknuo kako je na nedavnoj sjednici Gradskog odbora stranke dobio jednoglasnu potporu, a napomenuo je kako mu je drago da je njegovu kandidaturu najavio sam Plenković.

– Nakon što sam dobio apsolutnu potporu članova Gradskog odbora HDZ-a, danas na 27. obljetnici stranke sam imao čast da je upravo predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković najavio moju kandidaturu za gradonačelnika grada Dubrovnika. Mi ćemo preuzeti odgovornost u svibnju, pobijedit ćemo bez obzira na Zakon o lokalnim izborima. Mi smo spremni sa svojim programom izaći pred građane i izvojevati veliku pobjedu –  rekao je Franković.

Inače, Mato Franković bio je protukandidat aktualnom gradonačelniku Andru Vlahušiću i na posljednjim izborima u ožujku 2015. godine kada je izgubio uz razliku od 472 glasa.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana