Politika

MATIJA POSAVEC PORUČIO ‘Vrijeme je za dramatične promjene i progresivne politike’

MATIJA POSAVEC PORUČIO 'Vrijeme je za dramatične promjene i progresivne politike'

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati održala je danas veliki izborni skup u KD Vatroslav Lisinski, gdje su kandidati liste broj 11 predvođeni uspješnim međimurskim županom Matijom Posavcem predstavili svoje programe i ključne ciljeve koje planiraju ostvariti ulaskom u Europski parlament.

HNS na izbore za EU parlament izlazi sa sloganom „Za dobar posao pošalji Posavca“, a upravo je nositelj liste Posavec istaknuo da će među ključnim ciljevima liste broj 11 biti poticanje radišnih ljudi i poticanje njihove zaposlenosti, borba svim instrumentima za povećanje plaće na 7500 kuna, dodatna porezna rasterećenja građana i poduzetnika te poticanje malih i srednjih poduzetnika koji rade dobar posao i koji su zapravo ključni pokretač razvoja svake zemlje.

„Europska unija je uspješan projekt, ali joj prijete previše briselske birokratiziranosti i stagnacija u razvoju, što će se brzo preslikati na živote građana. Zato je važno da građani prepoznaju važnost ovih izbora i ocijene tko će od kandidata imenom i prezimenom raditi dobar posao za Europu i Hrvatsku i da ocijene kojim će smjerom Hrvatska krenuti – u još više ekstremizma, birokratiziranosti i stagnacije ili u smjeru progresivnosti, razvoja i osobnih i ekonomskih sloboda. Osobno mislim da je vrijeme za dramatične promjene u Europi i da je vrijeme za liberale i za progresivne i proeuropske politike i političare“, kaže Posavec.

Upravo je zato okupio progresivne političare, mlade ljude bez mrlja na karijerama, koji su se već dokazali svojim rezultatima. Svoje su programe kroz dinamične odgovore na pitanja građana i simpatizera predstavili svi kandidati s liste broj 11 za EU izbore: dr. sc. Tome Antičić, bivši ravnatelj Instituta Ruđer Bošković i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ivana Nikolić Popović, nestranačka kandidatkinja i predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija, Ruža Kovačević Bilić, zamjenica gradonačelnika Trogira, Davor Nađi, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, Nataša Gabričević, predsjednica Podružnice HNS-a Dubrovnik, Habib Tahiri, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije, Kristina Bulešić, predsjednica Podružnice HNS-a Pula, Alen Leverić, predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije, Morana Jokić, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Rijeke, Tomislav Stojak, predsjednik HNS-a Grada Zagreba te Stjepan Čuraj, zastupnik HNS-a u Hrvatskom saboru.

„Svaki kandidat s liste broj 11 koju predvodim ima respektabilne rezultate iza sebe, od najvećih poreznih rasterećenja u zemlji koje je proveo Davor Nađi u Svetoj Nedelji, višemilijunskih ulaganja u znanost i znanstvenike što je proveo znanstvenik bogate karijere Tome Antičić, do konkretnih rezultata u mojoj Međimurskoj županiji, gdje je nezaposlenost niža od europskog prosjeka i gdje je izvoz veći od uvoza“, rekao je Posavec.

Posavec je naglasio i da će u okviru Europskog parlamenta HNS djelovati u najvećoj liberalnoj grupaciji ALDE, kroz koju će ekstremisti imati najjačeg protivnika.

„Lista broj 11 lista je koja je zasukala rukave, koja u Europski parlament ne ide sjediti, nego raditi. Idemo raditi dobar posao za građane. Građani su umorni od ideologija, ispraznih prepucavanja i sukoba i od svojih predstavnika očekuju samo jedno, a to je da jednostavno rade dobar posao. Zato građani na ovim izborima mogu birati između ekstremista i nacionalista koji su rezultat loših politika iz prošlosti – i liberalnih, progresivnih i proeuropskih političara koji će im se čvrsto suprotstaviti“, rekao je Posavec.

U prepunoj dvorani na izbornom skupu HNS-a okupilo se više stotina stranačkih lidera i članova iz cijele Hrvatske, uključujući i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, zamjenika predsjednika HNS-a Predraga Štromara, saborske zastupnike HNS-a i članove Predsjedništva HNS-a, a podršku je svojim dolaskom izrazila i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist