Aktualno

Matija Babić priveden!

Matija Babić priveden!

Matija Babić, urednik index.hr priveden je u stanicu Ministarstva unutarnjih poslova u Heinzlovoj ulici, a pretpostavlja se zbog sinoćnje naslovnice portala index.hr, gdje je ilustrirao kukasti križ na hrvatskoj zastavi.

'Kad je ilustriranje fašizma veći problem od fašizma. Živjela Rvacka — at MUP Heinzelova' – napisao je Babić na svom Facebook profilu, a komentari, kojih se u rekordnom roku skupilo podosta, kreću se od definitivne podrške do izrugivanja Babiću i Indexu.

Podsjetimo, Babić je u žiži Facebook javnosti zbog praćenja referenduma te komentara za vrijeme te nakon istog. Nakom što su objavljeni prvi rezultati referenduma, Index.hr objavio je spornu naslovnu, koju je Babić naknadno pojačao s fotografijom nacističkih svećenika, a uz komentare poput (s njegovog Facebook profila):

Oprostite, ne stignem odgovoriti na svaku prijetnju posebno. Shvatit ćete me, znate kakvi su već razdragani katolici kad slave obitelj i Boga.

Nakon desetaka mailova s prijetnjama tužbi i odmazdi, bio sam prisiljen promijeniti ilustraciju. Na postojeću sam dodao katoličke nazi svećenike. Nadam se da je sad ok. Pusa.

Ako ste nesretni, sjetite se sljedećeg. Oni koji slave sad se vraćaju pod kamenje ispod kojeg su jutros ispuzali, opalit će šamar ženi, poždrat prasetinu i popit Žuju. Nakon što blatnim noktom izvuku komad žlundre iz karijesa na jedinici, odvrnut će Tompsona i prdnut! I ovo im je vrhunac života. Znate šta, nasmijmo se. Ne s njima, nego njima. Oni uživaju u plodovima svojih izbora već 20 godina, neka uživaju i dalje.

Ovim komentarima izazvao je dijelom oduševljenje javnosti, ali i dijelom reakcije poput poruge ili upravo prijetnji. Svakako, ostaje za vidjeti kako će se dalje razvijati situacija.
 

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist