Vaše vijesti

MATICA UMIROVLJENIKA Izlet u Vukovar i Budimpeštu

Matica umirovljenika Dubrovnik

Matica umirovljenika Dubrovnik organizirala je sedmodnevni izlet u Vukovar i Budimpeštu.

– Mnogi naši umirovljenici izrazili su želju posjetiti grad Vukovar. Neki među nama grad heroj posjećuju već godinama, a nekima je to bio prvi posjet – kaže predsjednica dubrovačke Matice umirovljenika Luce Gvozden.

– Iz Dubrovnika smo krenuli 17. ožujka u jutarnjim satima. Poslijepodne smo obišli Đakovačku katedralu. Noćili smo u Vinkovcima, a narednog jutra otišli smo prema Vukovaru. Uz pratnju stručnog vodiča uputili smo se prema vukovarskoj bolnici i već na samom ulazu u bolnicu u svima nam se javljaju osjećaji tuge, bola i solidarnosti s žiteljima prijateljskog grada. Pomolili smo se i zapalili svijeće na Ovčari, obišli hangar te položili vijenac i zapalili svijeću na memorijalnom groblju. Vukovar grad heroj i grad heroja ostat će duboko utisnut u našim srcima. Sijedeće jutro nastavljamo putovanje u Budimpeštu i Višegrad – ističe Gvozden.

– Svi smo bili oduševljeni slikom Budimpešte i spomenicima iz bogate povijesti Mađarske: kraljevski dvoraci, palače, trg heroja, ribarska tvrđava sa 6 tornjeva, impozantni parlament, prelijepi mostovi koji povezuju Budim i Peštu, večera u Čardi uz nacionalnu glazbu, plovidba Dunavom uz glazbu… Na povratku smo u proveli ugodno vrijeme u Sarajevu obišavši Baščaršiju, Katedralu… – kaže Gvozden.

Izlet će nam ostati u tranom sjećanju po ljepotam koje smo vidjeli, a najviše po zajedničkom druženju i planiranju budućih izleta – zaključila je Gvozden.

Pročitajte još

MARKO-MIŠO MUJAN: Spavaš li mirno Dubrovniče?

Dulist

Klesar iz 14. stoljeća ‘ovjekovječio’ svoju zubobolju u klaustru Male braće

Dulist

PRIJATELJSKA SURADNJA Dom učenica Dubrovnik u posjetu ‘kolegama’ iz Budimpešte

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija