Vaše vijesti

MATICA UMIROVLJENIKA Izlet u Vukovar i Budimpeštu

Matica umirovljenika Dubrovnik

Matica umirovljenika Dubrovnik organizirala je sedmodnevni izlet u Vukovar i Budimpeštu.

– Mnogi naši umirovljenici izrazili su želju posjetiti grad Vukovar. Neki među nama grad heroj posjećuju već godinama, a nekima je to bio prvi posjet – kaže predsjednica dubrovačke Matice umirovljenika Luce Gvozden.

– Iz Dubrovnika smo krenuli 17. ožujka u jutarnjim satima. Poslijepodne smo obišli Đakovačku katedralu. Noćili smo u Vinkovcima, a narednog jutra otišli smo prema Vukovaru. Uz pratnju stručnog vodiča uputili smo se prema vukovarskoj bolnici i već na samom ulazu u bolnicu u svima nam se javljaju osjećaji tuge, bola i solidarnosti s žiteljima prijateljskog grada. Pomolili smo se i zapalili svijeće na Ovčari, obišli hangar te položili vijenac i zapalili svijeću na memorijalnom groblju. Vukovar grad heroj i grad heroja ostat će duboko utisnut u našim srcima. Sijedeće jutro nastavljamo putovanje u Budimpeštu i Višegrad – ističe Gvozden.

– Svi smo bili oduševljeni slikom Budimpešte i spomenicima iz bogate povijesti Mađarske: kraljevski dvoraci, palače, trg heroja, ribarska tvrđava sa 6 tornjeva, impozantni parlament, prelijepi mostovi koji povezuju Budim i Peštu, večera u Čardi uz nacionalnu glazbu, plovidba Dunavom uz glazbu… Na povratku smo u proveli ugodno vrijeme u Sarajevu obišavši Baščaršiju, Katedralu… – kaže Gvozden.

Izlet će nam ostati u tranom sjećanju po ljepotam koje smo vidjeli, a najviše po zajedničkom druženju i planiranju budućih izleta – zaključila je Gvozden.

Pročitajte još

U IME NARODA Daksa – mjesto smaknuća uglednih Dubrovčana

Dulist

OGORČENA ČITATELJICA ‘Sramotno! Kome je palo na pamet išarati skulpturu Parca?’

Dulist

UČITELJICA DAVORKA BRONZIĆ OBJAŠNJAVA ‘Zašto štrajk?’

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija