Sport

Matej Metković brončani u Subotici!

Matej Metković brončani u Subotici!

Mladi veslač VK Neptuna Matej Metković osvojio je brončanu medalju u dvojcu bez kormilara za Juniore A u paru s Matom Brandtom iz HVK Vukovar na međunarodnoj veslačkoj regati Palić 2013, koja se od 5. do 7. srpnja održala u Subotici (Republika Srbija).

Metković i Brandt na natjecanju su nastupili kao predstavnici Hrvatske u jakoj konkurenciji posada iz Srbije, Mađarske, Rumunjske i Slovenije.
Inače, juniorski hrvatski reprezentativac i brončani s Europskog prvenstva u bjeloruskom Minsku Matej Metković prošlog tjedna pripremao se i uveslavao sa svojim suveslačem Brandtom na Dunavu, gdje su im idelani uvjeti za pripreme.

– Novim uspjehom i brončanom medaljom Metković je uvećao svoju kolekciju medalja i međunarodnih uspjeha, a svom matičnom klubu donio zadovoljstvo da s ponosom mogu istaknuti kako imaju reprezentativca za Svjetsko Prvnestvo juniora u veslanju. Naime, ovih dana je izbornik hrvatske veslačke reprezentacije Srećko Šuk objavio popis veslača za nastup u litvanskom gradiu Tarkaiju, a na popisu je i naš Matej Metković – ističu iz VK Neptuna.

Matej će sa svojim suveslačem Matom Brandtom nastupiti i u izbornim utrkama na jezeru Jarun u Zagrebu ove subote, 13. srpnja, u dvojcu bez kormilara i četvercu bez kormilara. Nakon izveslanih utrka i provjere postignutih vremena, izbornik Šuk će objaviti i konačnu odluku hoće li Hrvatska imati četverac bez kormilara ili ipak osmerac na Svjetskom prvenstvu.

U oba dva slučaja Matej Metković je siguran član posade, čime su se potvrdila predviđanja trenera Neptuna Pava Bečića da je Matej po svim rezultatima među četiri najbolja juniora u Hrvatskoj.

U međuvremenu će VK Neptun s mlađim kategorijama veslača nastupiti na Mini kup regati Veslačkog saveza Dalmacije u Metkoviću ove subote, 13. srpnja.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist