Sport

Matej Metković brončani u Subotici!

Mladi veslač VK Neptuna Matej Metković osvojio je brončanu medalju u dvojcu bez kormilara za Juniore A u paru s Matom Brandtom iz HVK Vukovar na međunarodnoj veslačkoj regati Palić 2013, koja se od 5. do 7. srpnja održala u Subotici (Republika Srbija).

Metković i Brandt na natjecanju su nastupili kao predstavnici Hrvatske u jakoj konkurenciji posada iz Srbije, Mađarske, Rumunjske i Slovenije.
Inače, juniorski hrvatski reprezentativac i brončani s Europskog prvenstva u bjeloruskom Minsku Matej Metković prošlog tjedna pripremao se i uveslavao sa svojim suveslačem Brandtom na Dunavu, gdje su im idelani uvjeti za pripreme.

– Novim uspjehom i brončanom medaljom Metković je uvećao svoju kolekciju medalja i međunarodnih uspjeha, a svom matičnom klubu donio zadovoljstvo da s ponosom mogu istaknuti kako imaju reprezentativca za Svjetsko Prvnestvo juniora u veslanju. Naime, ovih dana je izbornik hrvatske veslačke reprezentacije Srećko Šuk objavio popis veslača za nastup u litvanskom gradiu Tarkaiju, a na popisu je i naš Matej Metković – ističu iz VK Neptuna.

Matej će sa svojim suveslačem Matom Brandtom nastupiti i u izbornim utrkama na jezeru Jarun u Zagrebu ove subote, 13. srpnja, u dvojcu bez kormilara i četvercu bez kormilara. Nakon izveslanih utrka i provjere postignutih vremena, izbornik Šuk će objaviti i konačnu odluku hoće li Hrvatska imati četverac bez kormilara ili ipak osmerac na Svjetskom prvenstvu.

U oba dva slučaja Matej Metković je siguran član posade, čime su se potvrdila predviđanja trenera Neptuna Pava Bečića da je Matej po svim rezultatima među četiri najbolja juniora u Hrvatskoj.

U međuvremenu će VK Neptun s mlađim kategorijama veslača nastupiti na Mini kup regati Veslačkog saveza Dalmacije u Metkoviću ove subote, 13. srpnja.

Pročitajte još

Kinesku turneju košarkaši otvorili porazom

Dulist

REZULTATI NATJECANJA VRTIĆA Ovo su najbolji mali olimpijci

Dulist

MALI OLIMPIJCI ODMJERILI SNAGE Oni su naša sportska budućnost

Dulist