Kultura

Maškarani orkestar održao koncert filmske glazbe i valcera

Maškarani orkestar održao koncert filmske glazbe i valcera

U nedjelju 15. veljače u Kazalištu Marina Držića, Dubrovački simfonijski orkestar održao je karnevalski koncert pod ravnanjem Christopha Campestrinija.

Maškarani su bili i orkestar i dirigent, ali i mnogobrojna publika kojoj je orkestar priredio zanimljiv koncert filmske glazbe i valcera. U organizaciji koncerta sudjelovala je i udruga D’Art na čelu s Teom Batinić koja je posebno za ovaj koncert uljepšala kazališne kulise.

U prvom dijelu koncerta publika je imala priliku čuti poznate teme iz filmova poput one iz Kuma, Titanica i Schindlerove liste, te Mascagnijev Intermezzo iz opere Cavaliera rusticana i Libertango Astora Piazzolle. U drugom dijelu večeri na programu su se našli valceri i polke J. Straussa mlađeg, što je dodatno zabavilo već dobro raspoloženu maškaranu publiku.

Christoph Campestrini već je poznat dubrovačkoj publici, ne samo kao gost već kao i umjetnički direktor Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Njegova suradnja s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom svaki put garantira izuzetne koncerte što se još jednom potvrdilo na sinoćnjem koncertu u kazalištu.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist