Kultura

Marusja otvorila ciklus

Ciklus izložbi pod nazivom „Dubrovački likovni umjetnici u hotelu Rixos Libertas” započeo je ovog ponedjeljka otvaranjem izložbe slika dubrovačke slikarice Marusje Marije Brautović. Ova lapadska – Cavtajka predstavila se sa 20 najnovijih radova u ulju i akriliku.

Rođena u Cavtatu, u sredini prožetoj Bukovćevim genijem, Marija Brautović Marusja, prijateljica njegovih kćeri upoznaje se sa slikarstvom u ranom djetinjstvu. Preselivši se u Dubrovnik, započinje pohađati mnoge tečajeve slikanja, poglavito kod Koste Strajnića i Milovana Stanića. Bavi se slikanjem već više od pola stoljeća te neprestano izlaže. Njen život se odvija između Dubrovnika, gdje živi i Cavtata, svog rodnog grada. Cavtat je ono magično mjesto iz kojeg Marusja crpi svoje umjetničko nadahnuće. Tamo je izvor iz kojeg izlaze Marusjine slike s motivima borova, razdrtim snagom vjetrova ili umirujućih, stoljetnih maslina, čempresa, šipaka i naposljetku cvijeća, simfonije bogumvilia, ortenzija, ruža, cvijeća mirisnog ružmarina ili prekrasne lavande….
U želji za obogaćivanjem kulturne zimske ponude Rixos Libertas će u svojim prostorijama do kraja ožujka ugostiti 11 umjetnika, a nakon susreta sa Marusjinim slikama, koje možete razgledati do 20. studenog, upoznat ćemo se s motivima slikarskog bračnog para Mirica i Nikola Nino Dupčić.
 

Pročitajte još

NASTUP S ORKESTROM U DVORU Veliki pljesak za Luku Ljubasa

Dulist

MIDSUMMER SCENE Otkrijte tko je zanosna Shakespeareova Julija

Dulist

IZLOŽBA MATURALNIH RADOVA Mladi umjetnici ulaze u novo razdoblje, slobodno i izazovno

Dulist.hr