GradPolitika

Maro Kristić: Zbog sugrađana smo ušli u politiku i samo s njima možemo mijenjati stvari

Maro Kristić: Zbog sugrađana smo ušli u politiku i samo s njima možemo mijenjati stvari

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

u nedjelju, 8. ožujka vi birate! Izlaskom na izbore ovaj put konačno imate mogućnost aktivno sudjelovati u procesima odlučivanja u interesu građana Dubrovnika, a ne u interesu političkih elita koje već gospodare vašim novcem, vašom sadašnjošću i budućnošću isključivo zbog vlastitog interesa.

Sjećam se Dubrovnika koji je, ne tako davno, disao kao jedno biće. Sjećam se Grada u kojem su sloboda i čast bile vrijednosti koje nisu imale cijenu. Po tome smo se prepoznavali kao ljudi. Jesmo li zaboravili te vrednote? Je li Knežev dvor postao samo obična atrakcija za turiste ili je on unutar vas još uvijek živi simbol zajedništva, slobode, javnog interesa? Vjerovali smo da oni, kojima smo davali povjerenje svih ovih godina, neće iznevjeriti naše simbole, a oni su u tišini Dubrovnik učinili sinonimom osobnog interesa. Naše povjerenje iskoristili su za svima dobro poznati Dubrovački dogovor, kojim je izdano sve što smo stoljećima mudro čuvali: mjera, sklad, suverenost.

Dubrovačke zidine simbol su onog općeg koje štiti pojedinačno. Možemo li ih svesti samo na turističku atrakciju? Dubrovnik je u očima Hrvatske i Europe simbol slobode. Ako smo dopustili da nas vežu konopima osobnih interesa, jesmo li danas uopće slobodni?

Unatoč svim pokušajima sudionika Dubrovačkog dogovora da nas prikažu „plavima“, „crvenima“ ili „svačijima“, mi i danas pred vama stojimo kao vaši sugrađani, jednaki i skromni. U politiku smo ušli radi vas i samo s vama možemo istinski mijenjati stvari. Dali smo sve od sebe kako bismo vas učinili ponosnima što ste građani Dubrovnika.

U nedjelju 8. ožujka na vama je red! Iziđite na izbore i na taj se način izborite da se Dubrovnik vrati svojim građanima! Kada ispunite svoju građansku dužnost, možete s ponosom pogledati na stijeg na Lovrijencu na kojemu se vijori riječ Libertas.

Vaš Maro Kristić i KLGB Mara Kristića-Zajedno za Grad

Sponzorirani članak

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist